Koomik, keda mäletatakse eelkõige tema rolli eest Willy Wonkana kuulsas filmis "Willy Wonka ja šokolaadivabrik" oli surres 83-aastane.

Wilderi nõbu Jordan Walker-Pearlmani sõnul suri mees Alzheimer’i tagajärjel tekkinud komplikatsioonidesse, vahendab The Variety.

Wilder hakkas laineid lööma algselt Broadway`l, enne kui ta sai surnumatja rolli kuulsas 1967. aasta filmis "Bonnie ja Clyde". Seejärel jäi ta silma juba Mel Brooksile endale, kes värbas ta aasta hiljem linastunud komöödiasse "The Producers".

1971. aastal võttis ta vastu ühe talle enim kuulsust toonud rolli: ta mängis Willy Wonkat filmis "Willy Wonka & the Chocolate Factory".

Seejärel tulid juba rollid filmides "Blazing Saddles" ja Woody Alleni "Everything You Wanted to Know About Sex* But Were Afraid to Ask".

Wilder töötaski tihti tuntud režissööride ja stsenaristidega nagu näiteks Mel Brooks ning ta oli mitmes filmis koos tuntud koomiku Richard Pryoriga.

Kaks korda Oscarile nimetatud Wilderil diagnoositi mitte-Hodgkini lümfoom ehk rühm erinevaid lümfaatilisi kasvajaid, kuhu kuuluvad erinevad lümfoomi vormid, juba 1989. aastal.

Väike meenutus Wilderi filmidest: