"See on sinu viimane võimalus," ütles kohtunik Richard Berman, kes otsustas 10. aastase vangistuse pisut lühemaga asendada, kirjutab Daily Mail.

Kohtuniku sõnul mõjutasid teda otsuse tegemisel ligi 20 kirja, mis talle Cameroni toetuseks lähetatud olid. Nende hulka kuulus muuhulgas ka viieleheküljeline käsitsi kirjutatud tundeid täis kirjutis isa Michael Douglase poolt.
"Võin väita kindlalt, et minu poeg Cameron on viimased kaheksa kuud kaine olnud," kirjutas Michael. "Tänaseks on ta jalule tõusnud ja mõistab, et kõik tema halvad teod said alguse heroiinist."

Cameron Douglas tunnistas end kohtus ka ise süüdi metamfetamiini ja kokaiiniga äritsemises.

Kohtunik võttis istungil peenelt läbi ka noore mehe vanemad, nimetades neid kaugeteks, problemaatilisteks ja ebaküpseteks.

Kõrgeim võim määras Douglase järeltulijale ka 25 000 dollari suuruse trahvi ning lisaks vangistusele ka 450 tundi üldkasulikku tööd.

Michael Douglas, kes on täna õnnelikus abielus Catherine Zeta-Jonesiga ning kasvatab kahte last, tunnistab, et polnud Cameroni lapsepõlves just kuigi pühendunud isa. "Mu poeg kasvas üles õnnetus abielus üksiku lapsena."