Pennsylvania kõrgem kohus otsustas teisipäeval jätta rahuldamata Bill Cosby taotlus kohtuotsus vaidlustada, vahendab Deadline.

Koomik pole otsuse üle õnnelik. "Kohtu otsus on õõvastav ja tekitab pettumust," kirjutab Cosby esindaja. "See näitab korruptsiooni õigussüsteemis."

Cosby nimetab enda vangipõlve põhjustajaks vandenõud hävitada ikooniline "Ameerika isa." "See on poliitiline skeem ja me liigume edasi kõrgemasse kohtusse," kirjutab Cosby meeskond kohtuotsuse kohta, mis saatis koomiku kolmeks kuni kümneks aastaks trellide taha Andrea Constandi vägistamise eest 2004. aastal. "Härra Cosby püsib lootusrikkana ja seisab oma süütuse taga."

Sääraste väidetega püüavad Cosby ja tema abikaasa muuta narratiivi koomiku vangistamise ümber. "Millal meie Ameerika Ühendriikide inimestena lõpetame korruptsiooni aktsepteerimise?" ütles abikaasa Camille Cosby pressiteates. "Ma võin lubada, et isiklik sõda Pennsylvania rassistliku ja pahatahtliku õigussüsteemi vastu pole läbi. Reform polegi lihtne ja terve süsteem vajab puhastust."

Vanglast antud intervjuudes nimetab Bill Cosby end poliitiliseks vangiks ja teiste vangide vaimseks isaks.