Imepeen Eesti käsitöö

Esmaspäeval algas Toomas Hendrik Ilvese, Evelin Ilvese ja nendega kaasas olnud delegatsiooni reis Stockholmi. Pidulikul õhtusöögil kandis esileedi musta. Laeva Victoria kaptenisillal kandis Evelin aga Eve Tiidolepa disainitud sinist villast kleiti.

Kõige enam tekitasid kõmu Evelin Ilvese vildist mantel ja kübar. Autoriks taas Eve Tiidolepp. Pidulikul tseremoonial kuningalossis kandis Evelin juba varem nähtud sinist kleiti ning kübarat.

Facebooki kontol kirjutas Evelin Ilves oma kleidist ja mantlist järgmist: “Kolme kuu töö tulemusena tuli Eve näppude vahelt meresinine vilditud pitskangas, valge mantliriie elik “kasukas”, tasakesi tulid sinna hallid loomulikud lokid sulades valgesse villa, hõbedased drapeeringud, valged pärlid ja kristallid. Mustad ja hõbehallid pitsid, mis nii kleiti kui mantlit raamivad, on kõik imepeen Eesti käsitöö.”

Evelin avaldas, et mantli ja kübara komplekt oli inspireeritud Mulgi ja Setu rahvarõivastest.

Uus päev, uus kübar

Stockholmis asuvat mälestusmärki “Vabaduse värav” külastades olin Evelin uues outfitis — kübara disainis Ülle Pohjonheimo ja keep sündis Bastioni moelooja Merike Pääro poolt.

Stockholmis asuvat Eesti Maja külastades kandis proua Ilves villast beeži kostüümi ja kübarat, autoriks samuti Ülle Pohjonheimo. Ehted pärinevad firmalt Aurum.

Teisipäeva õhtul toimunud Stockholmi kuningalossi banketil, mis anti kuningas Carl XVI Gustaf’i ja kuninganna Silvia auks, oli Evelinil seljas hall siidkleit, mille autoriks Merike Pääro. Hõbekiilid, mis presidendiprouat kaunistasid, valmistas Anneli Tammik.

Tuttav kleit

Kolmapäeva keskpäeval korraldati Eesti presidendipaari auks Stockholmi raekojas pidulik lõuna. Evelini must-valgele kostüümile lisas kelmikust vahva peaehe. 

Kolmapäeva õhtu tipnes Eesti riigipea vastuvõtuga Ooperiterrassi kontserdisaalis. Evelinil oli seljas eestlastele juba tuttavaks saanud kleit, mida nägime esmakordselt 2007. aasta presidendiballil. Nüüd oli kleit tehtud lühikeseks.

Hea lugeja! Kuidas sulle Evelini kostüümid meeldisid?