Euroopasse pole jäänud just palju kroonitud päid, kes oleksid oma riigi saatust ja ajalugu mõjutada suutnud. Põhiliselt esindusülesandeid täitvate kolleegide seas seisab aga üks monarh, kes seda siiski tegi - Hispaania kuningas JUAN CARLOS I.

  Tänavu 5. jaanuaril 70. sünnipäeva tähistanud kuningas Juan Carlos I on olnud Hispaania troonil juba 32 aastat. Hispaanlased hindavad teda kõrgelt - muidugi on ta imposantne kuju ning eluaegne naistelemmik. Eelmise aasta maikuus viis üks telekanal läbi küsitluse, kus otsiti kõigi aegade suurimat hispaanlast. Ja see tiitel läks Juan Carlosele, kes edestas nii Christoph Kolumbust, Pablo Picassot kui ka kõiki teisi maailmakuulsaid kaasmaalasi!
Meedia tähelepanu keskmesse sattus kuningas viimati mullu novembris seoses kummalise vahejuhtumiga Ladina-Ameerika maade, Hispaania ja Portugali tippkohtumisel. Venezuela vastuoluline president Hugo Chávez nimetas seal Hispaania endist peaministrit José María Aznari fašistiks. Oma eelkäijat kaitses Hispaania praegune peaminister José Luis Rodríguez Zapatero, kuid Chávez üritas tema jutule pidevalt vahele segada. Nähtavasti ajas Venezuela presidendi käitumine kuninga sedavõrd endast välja, et ta kummardus ettepoole ja käratas: «Miks sa vait ei jää?»
Lähemalt 11. märtsi ajakirjast