Kaval miitingutele meelitaja ja muidu nutikas noorsõdur

Eesti avalikkuse huviorbiidile astus Siret juba 12 aastat tagasi, kui ta agara poliitaktivistina erinevaid pikette ja miitinguid organiseeris. Eesti Päevaleht paljastas 2002. aastal ilmunud artiklis “Lapsed mässasid tehase vastu” mitmeid hämaraid asjaolusid seoses sellega, kuidas Väike-Maarja jäätmetöötlustehase vastu suunatud meeleavaldusele toodi hordides kohale noori, kes asja sisust ja olemusest teadlikud polnud ja ootasid vaid ekskursiooni ja tasuta lõunat.

Ülemusega soojale maale…korduvalt!

2005. aasta lõpus sahistati erinevate ministeeriumide kuluaarides, et toonasel majandusministril Edgar Savisaarel on Siret Kotkaga afäär, kuna vaid 19-aastane neiu siirdus oma ülemusega puhkusereisile palmi alla. Tollal alles keskharidusega Siretil oli lisaks referendiametile ka mitu sooja kohta parteis: Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatuse liige, Väike-Maarja osakonna esimees ja noortekogu aseesimees.

Edgari blogi?

2007. aasta jaanuaris lahvatas meedias uudis, mille kohaselt ilmnes tõsiasi, et Savisaare blogi peab hoopis Siret Kotka, sest kõik kommentaarid laekuvad tema e-maili aadressile — serverivea tõttu läkitati nimelt ühele kommenteerijale veateade Kotka aadressilt tagasi. Sealt kogu lugu alguse saigi. Kotka ise intsidenti ei kommenteerinud, küll aga postitas Savisaar oma blogisse järgmise teate:  “Kui keegi püüab nüri järjekindlusega väita, et mina pole mina, siis on see pigem tema isikupära. Mulle teeb see rohkem nalja. Rohkem ma sel teemal diskuteerida ei soovi! Parimate soovidega! Edgar Savisaar.”

Agar võitlus alkoholi vastu

Raske on ette kujutada tulihingelisemat alkoholivastast, kui seda on Siret Kotka. Alates sellest, kui ta kangekaelselt seisis vastu “Põhiseaduse Pilsneri” nimelise kesvamärjukese loomisele 2007. aasta suvel, lõpetades lugematute kesknoorte algatuste ja avalike kommentaaridega nii riigi väidetava ebaeetilise alkoholipoliitika, liiga vabameelse alkoholireklaamiseaduse, alkoholi müügikellaaegade, aktsiiside ja palju muuga. Tollane justiitsminister Rein Lang tundus olevat tema suurimaks vaenlaseks: “Rein Langi järjekindel poliitika liberaliseerida veelgi niigi üliliberaalset alkoholipoliitikat ning alkoholi tarbimise propageerimine on suureks ohuks meie ühiskonna jätkusuutlikkusele. Seda olukorras, kus alkoholi liigatarbimise tõttu sureb ja muutub töövõimetuks väga palju eestimaalasi!”

Nagu Hunt Kriimsilm seitsme(kümne) ametiga

2007. aasta tundus üleüldiselt olevat Sireti jaoks läbimurdeaasta, kuna esimest korda valiti ta ülekaalukalt ka Kesknoorte juhiks. Sellest momendist alates ei vaikinud värske esimees enam ühelgi teemal: Kesknoored kogusid valitsuse vastu allkirju, protestisid Eesti Posti erastamise vastu, nõudsid valitsuselt loomakaitset ja alkoholireklaamide kaotamist, olid automaksu vastu, väitsid, et Eesti on alkoparunite haardes, et SMS-laen viib võlaorjusse, kuid pole tingitud vaesusest ja ristisid peaminister Andrus Ansipi Aktsiisi-Ansipiks, väites, et ta karistab rahvast ega hooli ühistranspordist. Sireti kuldsete lausete hulka kuulub ka väide, justkui oleks Eesti reklaamimisele suunatud promorahad tarbetu kulutus, sest Pronksiöö reklaamis Eestit juba piisavalt. Vahepeal võeti Siret ka Tallinna Linnavalitsuse palgale abilinnapea Taavi Aasa nõuniku ja Munitsipaalpolitsei nõustajana.

Armastus tööpostil — ei, jah?

Kuigi Siret jätkas meedia hullutamist erakonna esimehega siin-seal jalutades, jäi ta mingil ajahetkel üha tihemini kaadrisse koos erakonna- ja töökaaslase Priit Kutseriga, kellega pikka aega sõprust peeti ja lõpuks ka armusuhe välja kuulutati. Priit näis olevat asjast aga tunduvalt rohkem vaimustunud kui Siret, õhates õndsalt Publikule antud intervjuus: “Siret oligi see, kes aitas mul kaalu langetada. Uus armastus mõjubki nii, et kaal läheb alla. Siret on teinud imesid!” Pärast lahkuminekut Kutserist andis Kotka aga alust arvata, et “vana arm ei roosteta”, kuna alles eelmisel suvel jäädvustas tähelepanelik lugejasilm Savisaare ja Kotka neile omases vabas meeleolus Võsul jalutamas.

KARJÄÄRI NALJAPÄRL: Ratsutamine ninasarviku seljas. Loe täpsemalt SIIT