2009. aasta suvel tekkis Chanis päeva pealt muutus. Ta tundis, et ei saa enam nii jätkata, et häbeneb tütrega parki minna ja otsustas hakata jälgima oma toitumist ning kaotas seeläbi 38 kilogrammi. Varem kaalus Chan pisut üle saja kilogrammi.

Peamine mure seoses parki või mänguväljakule minekuga oli seotud vähese võhmaga. Chan tundis, et ei jaksa tütrega sammu pidada ja mängida. Noor naine leidis sageli vabandusi, miks ta ei saa minna. Seetõttu käisid Chani tütrega väljas mängimas tüdruku vanaema või Chani õed.

Chan mäletab seika 2009. aasta suvest, kui ta läks tütrega parki. See oli tohutult palav päev, aga ta otsustas enda jaki selga jätta. Chan meenutab, et istus pargipingil ja higistas tohutult. “Mu tütar kutsus mind mitu korda enda juurde mängima, aga ma keeldusin ja tema näost peegeldus tohutu pettumus,” meenutab Chan.

“Tundsin, et olen emana läbi kukkunud. Ma ei saanud oma lapsega teha vahvaid asju, sest olin liialt laisk, et oma kaaluga midagi ette võtta. See oli päev, kui otsustasin, et haaran oma tuleviku suhtes ohjad,” räägib Chan väljaandele Daily Mail.

Chan pani edaspidi kõik toidukorrad kirja telefonirakendusse, mis arvutas tarbitud kilokalorid kokku. Kui ta nägi kui palju kaloreid ta tegelikult päevas tarbib, tekitas see naises pahameelt. Peale seda hakkas Chan uurima põhjalikult toitumise kohta ja läbis ka internetikursused.

Peale menüü muutmist hakkas ajapikku ka kaal langema. Chan tundis, et tal on palju rohkem energiat. Ta sai hommikul varem üles ja otsustas, et osa teekonnast tööjuurde läbib ta jalgsi. Aja jooksul võttis Chan ette pikemad vahemaad ja tundis, et oleks aeg minna ka jõusaali. Naise sõnul oli see parim otsus.

Nüüd on Chan enda sõnul hoopis teine inimene. Parim asi kaalulanguse puhul on Chani arust see, et ta saab nüüd tegeleda palju rohkemate asjadega ja kaasata sinna ka oma tütre. Tal on ka hea meel selle üle, et ta saab olla teistele heaks eeskujuks.

Samas ütleb Chan, et tervislik eluviis ei tähenda, et pead kõigest täielikult loobuma. Aeg-ajalt teevad nad tütrega pitsaõhtuid, käivad väljas söömas ja palju muudki. Oluline on aga tasakaal ja Chani sõnul sööb ta seetõttu ülejäänud aja tervislikult. Trenni teeb ta viis korda nädalas ja kolm korda päevas hellitab oma maitsemeeli tervisliku toiduga.

Peamine takistus oli Chani sõnul aga teadmatus, mis teda alguses valdas. Endale tuli selgeks teha toitumise ABC ja uurida täpselt välja, mis on tegelikult tervislik ja mis mitte. Chani sõnul olid talle aga suureks abiks inimesed, kes teda oma teekonnal toetasid.