Iga päevaga tuleb Eestis koroonaviirusesse nakatunuid järjest juurde. Valitsus kuulutas välja eriolukorra ja palub inimestel kodudes püsida. Suure reisijana tuntud blogija ja laulja Helen Adamson viiruses probleemi aga ei näe, kuna ei pea seda ohtlikumaks ja tõsisemaks kui tavalist grippi.

"Ma olen nagunii hoolas oma tervist hoidma ja ei pese käsi rohkem nüüd, vaid pesen alati," ütles ta.

Helen Adamson arvab, et selle viiruse ümber on rohkem kära kui asi väärt on. "Loomulikult ei saa suhtuda ühtegi haigusesse ükskõikselt, kui mängus on inimeste elud, aga ma näen aina enam, kuidas inimesed lähevad paanikaga kaasa, loevad küsitavatest kohtadest infot, mis ei ole isegi tõene, ja hirmutavad sellega veel omakorda teisi inimesi," ütles ta.

Viiruse levimise takistuseks palutakse inimestel rohkem käsi pesta ja isiklikku hügieeni silmas pidada. Heleni jaoks pole see probleem, kuna on juba aastaid kätedesinfitseerijat kotis kaasas kandnud.

"Hetkel paistab suurem epideemia viirusest olevat paanika ja hirm. Kui inimesed käivad kilekotid peas poes, siis on midagi kapitaalselt valesti. Esiteks, see ei kaitse ühegi viiruse eest ja teiseks näitab see, et on inimesi, kes on kaotanud täielikult kriitilise mõtlemise," sõnas Helen ja lisas, et loomulikult tuleb olla hoolas ja ettevaatlik, aga see mis praegu toimub on juba äärmuslik.

Paljud riigid on oma piirid lukku pannud ja inimestel palutakse kodudes püsida. Itaaliast, millest on saanud koroonaviiruse Euroopa epitsenter, on väliskülalistele kinni ning seal on Euroopa suurim suremus. Aga just sinna plaanis Helen aprilli lõpus ka lennata. Ta oli juba varem soetanud endale Põhja-Itaaliasse Milaanosse soetanud lennupiletid, et seal kontserti ja jalgpalli vaadata.

"Pole õrna aimugi, mis praeguste arengute valguses nendest plaanidest saab. Ma hea meelega ei laseks üldisest paanikast end mõjutada, aga tundub, et hetkel ei saa teha muud kui säilitada ise rahu, sest mina saan kontrollida vaid enda reaktsioone, mitte üldsuse omi," ütles Helen Adamson.