Jaak Aab

Eelmise aasta märtsis jäi tolleaegne riigihalduse minister Tartus Lõunakeskuse juures vahele kiiruseületamisega, sõites 50 km/h alas 73 kilomeetrit tunnis. Politsei mõõtis tema vere alkoholisisalduseks 0,28 promilli. Jaak Aab lahkus ministri kohalt.

See ei olnud Aabil esimene kord purjus peaga autoga sõita. 1988. aastal põhjustas Aab purjus peaga avarii Viljandi-Karksi maanteel, kui ta põrkas kokku vastutuleva mootorrattaga. Juht küll paranes, aga kohtus mõisteti Aabile karistuseks juhilubade äravõtmine üheks aastaks.

Peeter Oja

Näitleja ja koomik Peeter Oja tegi 2017. aasta sügisel purjuspäi mitu avariid. Lõpuks vahistati Oja koduhoovis, kus mees puhus välja 1,7-promillise joobe. Näitlejalt võeti juhtimisõigus kolmeks kuuks.

Sama aasta aastavahetuse meelelahutussaate „Ärapanija“ saates esitas Oja ka selleteemalise laulu „Ma võtsin džinni.“

Peeter Oja "annab intervjuud"

Siiri ja Viivi Sõnajalg

Viivi tabati autoroolis, kus politseinikel oli kahtlus, et juhil võib olla joove. Ta viidi Kuresaare haiglasse vereanalüüsi jaoks. Viivi aga eksis väidetavalt ära, mistõttu palus ta oma õel Siiril järele tulla. Politsei lisas, et mõlemal õel mõõdeti joove.

sõnajalad

Indrek Tarand

Indrek Tarand jäi purjus peaga vahele 2002. aasta juulis, kui sõitis Lätist koju spordivõistlustelt, mille järel oli ta saunas käinud ja õlut joonud. Tallinna jõudnuna istus ta aga autorooli ja vahelejäämise järel mõõdeti tal joobeks 1,07 promilli.

Priit Toobal

Tänasest küll poliitikast taandunud, kuid endine Keskerakonna liige jäi autoroolis vahele 2017. Aasta aprillis. Ekspoliitiku joove ei olnud suur ja ta sai karistada väärteo korras.

Hendrik Normann

Normann tabati autoroolis 2016. Aastal, kui ta juhtis Tallinnas Vabaduse puiesteel autot, kus politsei ta kinni pidas. Tal tuvastati kriminaalne joove.

Kati Saara Vatmann

Vatmann on autoroolis purjuspäi avastatud mitmel korral. 2011. aastal jäi kirjanik vahele lausa kahel järjestikusel päeval. Tol korral süüdistas kirjanik joobe põhjustamises südametilkasid.

Samuti jäi Vatman joobes autoroolis vahele ka 2017. aastal kui tema suhtes alustati kriminaalmenetlust, mis tähendab, et joove pidi olema üle 1,5 promilli.

Ka mõned kuud tagasi jõudis avalikkuseni, et Vatmann jäi jälle purjus peaga vahele. Ta tabati tänavu Raplamaal 12. märtsil ja politsei tuvastas 2,68-promillise joobe.

Hiljuti rääkis Vatmann Kroonikale, et tegelikult politsei teda roolist ei tabanudki. "Heasoovijad saatsid mulle politsei mu tütre koju järele."

Igor Gräzin

Endine Reformierakonna liiga Gräzin tabati politsei poolt 2003. aastal Tartus autoroolis, kui oli sõitnud lumevalli. Gräzinil tuvastati 3,84-promilline joove. Tol korral ütles ta, et ta polnud neli tundi alkoholi joonud ja ta tundus endale kaine. Samas ütles psühhiaater Jüri Ennet, et üle kolme promilline joove on juba eluohtlik.

Igor Gräzin

Marko Asmer

Endine vormelisõitja Asmer tekitas palju kõneainet kui ta 2017. aastal põhjustas kriminaalses joobes liiklusõnnetuse. Asmer manööverdas parklas, kriimustas ja mõlkides seal parkinud sõiduautot Toyota. Ise põhjendas endine vormelisõitja oma käitumist südamevaluga, sest paar päeva enne õnnetust lahutas ta oma abielu. Ekspertiis tuvastas Asmeril 2,4-promilline joove.

Carmen Mikiver

Näitlejanna tabati autoroolis purjuspäi 2015. aasta lõpus ja seda juba teist korda. Mikiver tabati oma Volvo roolis Pärnumaal, mil naine ei olnud võimeline enam autot juhtima. Ta sõitis vastassuunavööndisse ja seejärel sõitis teelt välja. Ekspretiisi käigus tuvastati tal 2,38-promilline joove.

Kerttu Rakke

Kirjanik peeti kinni 2011. aasta suvel kui ta sõitis koos lapsega lennujaama. Tol korral ei avaldatud joobe raskusastet, kuid tegemist oli kriminaalse joobega.

Allan Roosileht

Täna õhtul jäi roolis juhtimisega vahele 59-aastane meesterahvas, kes Delfile teadaolevatel andmetel oli Allan Roosileht. Politsei sai teate Tallinnas kahtlase sõidustiiliga autost, mis vajus liikluses ühest reast teise ja pidurdas järsult. Pea pool tundi peale kinnipidamist teisaldati Roosilehe sõiduvahend.