Parsons on varasemas intervjuus öelnud, et taipas end üks hetk mõtlemas, kas ta ikka tahab Sheldon Cooperi kehastamist jätkata. Juba sellest küsimusest taipas, et järelikult on vastus negatiivne, vahendab Fox News.

Nüüd aga tunnistab Parsons, et tegelikult oli otsusel palju rohkem mõjutajaid, mis justkui üksteise otsa kuhjusid. Nimelt viis staari kahtlusteni üks eriti pingeline suvi New Yorgis, mida ta nüüd "selguse hetkena" nimetab.

Peale 11. hooaja valmimist 2018. aastal kolis Parsons New Yorki, kus lubas nii Broadwayl üles astuda kui ka reklaami osaleda. Just reklaami võtteplatsile Parsons minema hakkaski, kui märkas, et 14aastane koer on raskelt haigeks jäänud. "Ta nägi lihtsalt nii halb välja ja ma olin nii väsinud, seega ma lihtsalt istusin maha ja hakkasin nutma. Mõtlesin, et koer sureb kohe ära ja mina olen sel ajal kuskil tööl. Tundsin ennast lihtsalt nii halvasti."

Peale reklaamis esinemist ja laval käimist otsustasid Parsons ja abikaasa Todd Spiewak, et panevad koera siiski magama, sest vaesekese valu oli juba liialt suur. Järgmised paar päeva tundis näitleja end kui pimedas koopas. Parsons mõistis, et midagi on viga, kuid ei saanud aru, mis täpsemalt.

Peagi lisas elu staarile veelgi stressi, kui ta kogemata libastus ja oma jala murdis. Üks halb asi teise otsas pani ta viimaks mõistma, et elus on suurt muutust vaja. "Põhiline asi oli see, et mul oli väga pingeline suvi. 14-aastase koera surm ja mina ning Todd olime selleks ajaks 15 aastat koos olnud, seega see oli lihtsalt ühe ajastu lõpp."

Parsons mäletab oma mõttekäiku sellest, kuidas ta on 46-aastane, kui 12. hooaeg läbi saab. Ta isa oli vaid 52-aastane, kui suri. "See sundis mind mõtlema, et kuidas ma oma järgmist kuute aastat veeta tahaks. Ma pole küll ebausklik või midagi sarnast, aga see oli lihtsalt konteksti küsimus."