Taani suursaadik Eestis Søren Kelstrup (54) teeb sel suvel midagi sellist, mida ta arvatagi ei osanud – võtab ette 80 kilomeetrise jalgratamatka Tallinnast Käsmu. Ja seda kõike heategevuse nimel!

"Viru Folgil on tänavu Taani aasta ja Taani saatkond aitab selle sõiduga raha koguda vähihaigete laste toetuseks," räägib Kelstrup. Ennast nimetab ta keskmise tasemel ratturiks, kuid nagu iga taanlane, pandi ka tema ratta selga pea kohe, kui jalad kandsid. "Tallinnas ma rattaga tööle sõita ei saa, sest ma elan saatkonnaga samas hoones," sõnab mees.
Tegu on Søreni esimese heategevusliku rattasõiduga. Muudel õilsate aadetega üritustel on hea südamega mees mõistagi ka varem kaasa löönud. "Olen õnnelik, et Viru Folk näitab eestlastele sel aastal Taani hinge ja muusikat. Ootan festivali väga. Laulan ka ise Diplomaatide Kooris ning see kõik on mulle väga hingelähedane."
Kõik huvilised saavad temaga kampa lüüa, kuid kes seda teha ei saa, võivad sellegipoolest Eesti Vähiliidule (konto: EE562200221025774174) teha.
Tubli saadik see Taani suursaadik!