«Igas riigis on nii džentelmene, kes hindavad naisi, kui ka ennasttäis ülbikuid, kes naistega käituda ei oska,» teab saatest «Unistuste printsess» tuntud sihvakas modell Lilian Lõhmus.

 
Kui Lilian (21) saaks ise ühe päeva mehena veeta, siis teeks ta kõike seda, mida pole nende puhul siiani mõistnud ning milles naisena midagi nauditavat ei näe. Ta jooks piima või mahla otse pakist, viskaks rätiku pärast duši all käimist alati voodile või diivanile, mitte ei paneks vannituppa, kus on selle koht. Kõige tipuks loeks kaunitar tualetis ajakirju ja vaataks telekast sporti, selle asemel et seda ise teha!
 
Kas sa oled naisena hakkaja, kui on vaja näiteks nael seina lüüa, või helistad pigem infoliinile ja kutsud spetsialistid kohale?
Naela seina löömise, pirni vahetamise ja muude kodutöödega saan kindlasti hästi hakkama. Isegi kui ma pole midagi varem teinud, siis uut ja huvitavat on alati lahe õppida. Hea tunne on ise hakkama saada. Auto kapoti alla ma oma nina parema meelega ei pistaks, kuid näiteks aknapesuvedeliku panemisega peaks iga naine küll hakkama saama.
 
Oled üle elanud autoavarii. Oli see su elu suurim adrenaliinilaks?
(Naerab.) Pigem sain ehmatuse, mitte adrenaliinilaksu. Kuigi kiirus mulle väga meeldib ja toob verre mõnusalt adrenaliini, siis selle avarii puhul ei olnud mängus suured kiirused. Igasugused õnnetused tekitavad minus negatiivseid tundeid. Liikluses juhtub nii palju õnnetusi, et iga liikleja peaks andma panuse, et asi paremaks muutuks.
#end#
Milline on su naiselik nõrkus, mille abil mees võiks su südame võita?
Olen sündinud Sõnni tähtkujus ning oma horoskoopi lugedes pean tõdema, et kõik, mis seal kirjas on, peab enamasti ka paika. Mul on nõrkus ilusate asjade, lillede, hea söögi ja joogi vastu. Tegelikult on kõige tähtsam kahe inimese vaheline keemia, horoskoop seal ei loe. See imeline tunne, mida rahvasuus nimetatakse kõhus lendlevateks liblikateks! Ma ei kiida ega laida mitte ühegi rahvuse meessoo esindajaid, sest tõesti usun, et igas riigis on nii džentelmene, kes hindavad naisi, kui ka ennasttäis ülbikuid, kes naistega käituda ei oska. Üldistada ei saa.
 
Modellid ei söö ainult kapsalehti, sest kiirtoit ja burger on täitsa maitsvad?
Millegipärast on nii, et mõni inimene peab kogu elu dieeti, kuid ikka ei saavuta soovitud figuuri, samal ajal kui paljud piitspeenikesed tüdrukud ei pea oma saleda figuuri nimel üldse vaeva nägema. Tõsi on see, et paljud modellid on burgerite ja friikartulite fännid. Näiteks Milanos tööl olles kohtasin teisi modelle alati kas casting'utel, pidudel või McDonald'sis! Ka mulle meeldib aeg-ajalt kiirtoitu süüa. Kui pidevalt ainult peentes restoranides süüa, siis kaob asja võlu üsna ruttu.
 
Kas pead dieeti või teed midagi selleks, et vormis püsida?
Dieete olen proovinud, aga tavaliselt need üle ühe-kahe päeva ei kesta. Kõige parem nipp on rohke liikumine ning trenn. Ise käin suvel mere ääres rulluisutamas. Kinnised jõusaalid jäägu talveperioodi. Loomulikult tuleb suvel süüa palju värskeid puu- ja juurvilju. Eelistama peaks turul müüdavaid kvaliteetseid Eesti tooteid.
 
On sul veel hobisid?
Sain paar aastat tagasi Egiptuses sukeldumispisiku külge. Veealune maailm on tõesti fantastiline. Sügisel või talvel soovin just sukeldumise pärast Punase mere äärde tagasi minna. Tahaksin veel sel aastal sukeldumise litsentsi teha. Viimasel ajal olen mõelnud ka sellele, et taas ratsutama hakata. Ma olen ratsakoolis käinud, kuid see jäi pooleli ja sellest on mul väga kahju. Mu aeganõudvaim ja ühtaegu lemmikhobi on aga reisimine. Tahan käia võimalikult paljudes kohtades ja tutvuda erinevate kultuuride ning inimestega. Igal reisil teen alati mitusada pilti, mis on ühtlasi reisimisega kaasnev omaette hobi.
 
Põikame korraks ajas tagasi päris algusesse - kelleks sa tahtsid lapsena saada?
Päris pisikese tüdrukuna unistasin missiks või mannekeeniks saamisest nagu enamik väikeseid tüdrukuid. Ema ütleb siiani, et juba kolmeaastaselt mulle moeajakirja kätte andes oli minust mitmeks tunniks rahu! Istusin vaikselt omaette ja lehitsesin seda korduvalt algusest peale. Teismelisena soovisin saada arheoloogiks ja osaleda põnevatel väljakaevamistel. See tundub siiani huvitav, kuid on vähe tõenäoline, et lapsepõlveunistuse täide viin.
 
Kuidas suve veedad?
Pool suve olen tööasjus juba välismaal olnud. Reisidel ühendan meeldiva kasulikuga. Proovin ringi käia ja näha võimalikult palju erinevaid kohti. See oleneb muidugi sellest, kui palju vaba aega üldse töö kõrvalt jääb. Talvel püüan oma reisid sättida soojema kliimaga riikidesse. Siiani on see õnnestunud. Eestis suve veetes pigem puhkan ja hakkan sügisest uue hooga peale.
 
Mida soovitad inimestele selle asemele, et iriseda Eesti muutliku ilma üle?
Tõsi see on, et inimeste tuju sõltub väga palju päikesest. Aasias naeratavad isegi kodutud tänavatel, on sõbralikud ja lahked. Ja selle põhjus on just aastaringne päike. Hea oleks öelda, et reisige kuhugi, kus on soe. Tean, et see pole siiski kõigil võimalik. Tõenäoliselt tuleb lihtsalt nautida seda, mis meile on antud, hinnata neid väheseid päikeselisi päevi ja mitte lasta pead norgu. Pärast pikka välismaal viibitud aega on alati väga hea koju tagasi tulla. Isegi kui siin on külm ja sombune.