Kuristikku lendamisest päästis pime juhus

"Kui riskimisest rääkida, siis naljaga pooleks oli suurim risk siia ilma sündida, sest see lõppeb alati teadagi millega!" naerab Grünberg lõbusalt, kuid lisab siis juurde, et tegelikult on elus olnud küll hetki, millele tagasi mõtlemine võtab judisema.

"Kui kunagi tegime telefilmi "Milarepa laulud", siis pidime mägedes ronima ja seal rippus mu elu küll sõna otseses mõttes juuksekarva osas. Jäin väga järsule mäekallakule lõksu, sain ainult ühest kivist kinni, all oli kuristik ja kõik sõltus sellest, kaua ma end nõnda jaksan hoida. Täiesti juhtumisi oli Arvo Ihol kaasas nöör, mille abil pääsesin. Kui tal seda poleks kaasas olnud, siis meie praegu siin ei räägiks," meenutab ta.

Päästis Ivo Linna tanki mootorisse lendamisest

Grünbergil on aga ka üks õnneliku lõpuga jube lugu rääkida. "Mul on olnud au Ivo Linna elu päästa, sest "Reekviemi" võtetel oli episood, kus olime tanki peal - mina pealmise platvormi taga ja Ivo pidi kiirelt sõitvast tankist välja ronima. Ta oli poolenisti väljas ja ma nägin, et ees on tohutult sügav kraav. Sekundi murdosa ma mõtlesin ja haarasin tal kintsust kinni, sest muidu oleks ta lennanud välja otse tanki mootorisse. Elu on ikka väga pöörane olnud!" nendib ta muigega.

Grünberg: kaasaja Eesti muusikud on andekad!

Kuna helilooja on suur Ewert and The Two Dragonsi fänn, siis siia meenutuseks ka üks video aastast 2009, kui draakonipoisid olid alles üsna noored ning ETV saates "Tähelaev" ühes Grüngergiga üht tema kuulsamat laulu esitasi.

Vaata videot "Hukkunud Alpinisti hotelli" filmist pärit laulust "Ball"!