Pole midagi hirmsamat kui petetud naise kättemaks, avastab armukolmnurgas siplev Inglise jalgpallikoondise peatreener SVEN GÖRAN ERIKSSON.

Kui Rootsi kodanik Eriksson (54) kaks aastat tagasi Inglismaal tööle asus, ei osanud ta arvata, et temast saab kõmuajakirjanduse kangelane. Erikssonile tõi soovimatut kuulsust ta kaasmaalanna Ulrika Jonsson (35) — endine ilmateadustaja, Eurovisiooni õhtujuht ja Wash & Go reklaamitüdruk, kes püsib järjekindlalt ajakirjanduse veergudel seoses skandaalsete armusuhetega.

Jonssoni ja Erikssoni salasuhe arenes mehe elukaaslase Nancy Dell’Olio (37) selja taga. Siis aga sattus Jonssoni lapsehoidja paarikesele keset üht eriti kuuma lembestseeni peale ja pajatas sellest lahkelt kõmulehtedele.

Pärast armuloo avalikuks tulekut vaguralt elukaaslase kõrvale naasnud Eriksson viis skandaali trotsides Inglise koondise suvel MMile. Just siis, kui kõik hakkasid räpasevõitu lugu unustama, tabas meest uus šokk: blond ekskallim üllitas raamatu Honest («Aus»), milles ta lembeafääri värvikad detailid avalikkuse ette tõi. Kuna Ulrika vahendab raamatus sinisilmselt ka Erikssoni märkusi koondise jalgpallurite, sealhulgas superstaar David Beckhami aadressil, on mehe karjäär Inglismaal tõsises ohus.

Meeste ohver
Kuigi mehi on Ulrika elus olnud rohkem kui kahel käel sõrmi, väidab ta, et Sven oli mees, kes purustas tema südame. Kui Sven pärast skandaali puhkemist advokaadist elukaaslase kasuks otsustas, oli Ulrika reaktsioon väärikas ja teravmeelne. Ta süüdistas Erikssoni käitumises, mis meenutab «kõige hullemat sorti toori poliitikut, kes on tabatud, püksid rebadel». Oma tõelisi tundeid hoidis ta raamatu jaoks.
Ulrika ema Gun räägib, et ta pole oma tütart kunagi nii õnnelikuna näinud kui Sveni kõrval. «Ta oli nagu teine inimene. Ta ütles, et see suhe on hea ja õige. Ma tean, et ta pidas Svenist väga,» kurdab ema. Kuna mees ei teinud vähimatki katset varjata oma tundeid Ulrika vastu, arvas Gun ekslikult, et kooselu Nancyga on minevik. Seda näis arvavat ka Ulrika. «Kui nad olid viis–kuus kuud koos olnud, polnud kellelgi enam kahtlust, et see on õige asi. Ulrika ütles, et ta ei taha olla «teine naine». Talle jäi mulje, et lugu Nancyga on läbi,» arutleb ema.

Kui skandaal Ulrika lapsehoidja pillatud sõnadest valla puhkes, astus areenile bravuurikas Nancy, kes andis igal võimalikul viisil märku, et oma «varandusest» ta naljalt ei loobu.

«Vaene tüdruk,» haletses ta Ulrikat demonstratiivselt, poseerides oma vanaldase kallima käevangus. «Ta pole ju mitte keegi. See afäär ei tähenda midagi.»
Side Ulrika ja Sveni vahel katkes kui kirvega löödult, ja korraga ilmus tandem Sven–Nancy kõikjale, kus sähvisid välklambid.
«Me oleme kolm aastat koos olnud ja oleme koos ka praegu. See on kõige tähtsam,» teatas Nancy.

Ulrika väidab, et Sven purustas ta südame. Ometi on see armuafäär farss võrreldes hoobiga, mille andis paar aastat tagasi Ulrika teise lapse, tütre Bo isa Markus Kempen. Bo sündis eluohtliku südameveaga, mees aga kadus paar päeva pärast sünnitust nende elust. Ulrika, kel on varasemast suhtest poeg Cameron, jäi haige lapsega üksi.
«See oli hirmus aeg,» meenutab Ulrika ema. «Isegi ärkamine oli vaev. Nii palju halba oli juhtunud, et ta ei suutnud tulevikule mõelda. Ta nuttis päevad läbi.»

Mis saab Svenist?
Ulrika on praegu üksi, ainsaks lohutuseks kõmuajakirjandusest ja raamatu müügist saadav tulu. Suvel sidus skandaalne rootslanna end advokaat Edward Parladorioga, kuid see suhe ei pidanud vastu kuut nädalatki.

Ulrika ema Gun arvab, et hullem on selleks korraks jälle möödas: «Ulrikal on nii palju, millega tegelda. Ta tahab selge pilguga tulevikku vaadata.»
Mis aga saab kahe naise vahel kõvasti kannatada saanud Svenist?