Mai esimesel laupäeval tabas Von Krahli teatrisse tulnuid üllatus, kui etendus «Lillede keel» ära jäi. Õige pea läks liikvele versioon, et etendus tuli tühistada ühe osatäitja, Taavi Eelmaa (40) pärast, kuna ta on väidetavalt mõnuainete küüsi langenud... Viimase Taavi Eelmaa kummutab, teatri juht Peeter Jalakas (51) ütleb, et tal seisab Taaviga tõsine jutuajamine ees.

«Mõnuaineid siin minu teada seotud ei olnud,» sõnab Jalakas. «Taavi võttis unerohtu. Ta ei jäänud öö otsa magama ja tahtis end välja puhata. Aga kuidagi võttis vale doosi ega ärganud õigel ajal.»

Seda, et Eelmaa on väidetavalt lausa sõltlane, Jalakas ei usu. «Ma arvan, et see on juba puht tehnilistel põhjustel keerukas. Selline elu nõuab teatavaid vahendeid. Taavi on tööde ja tegemistega väga rakkes. Tegu on inimesega, kes võtab maailma valusalt. Lihtsate olmeprobleemidega maadleb tema palju rohkem kui tavakodanik. Minu teada ta sellise asjaga kimpus ei ole.»

Taavil on etenduse ärajäämise pärast väga piinlik: «Ma lihtsalt magasin sisse. Ilmselt olin väsinum, kui arvasin. Magan tavaliselt alati enne etendust. Sel korral ärkasin lihtsalt pisut hiljem. Loomulikult oli see mulle šokk ja see juhtum oli ühekordne. See oli kõige lihtsam lohakus. Mul on väga piinlik. Ei saa rääkida unerohu kuritarvitamisest, hingelisest kriisist ega millestki muust. See oli niivõrd tobe.» Mõnuainete teema jätab Taavi kommentaarita: «Selliseid asju ma lihtsalt ei kommenteeri. Siin pole midagi kommenteerida.»

Jalaka sõnul seisab Taaviga õige pea tõsine jutuajamine ees: «See on kahekümne aasta jooksul esimene kord, kui meie teatris nii juhtub. Meil on suvel mitmed projektid tulemas, kus ka tema osaleb. Peame rääkima, kuidas tal selleks jaksu on.»

Seda, et Eelmaa töö kaotab, on vara öelda. Jalakas ei salga, et raske südamega tuleb vahel isiksuse tasandist eemale mõelda ja teha otsuseid, mis meeltmööda pole: «Meie teatri jaoks on käesolev aasta rahalises mõttes kõige hullem. Kogu trupp on vabakutselised. Kui teevad tööd, on palk, kui ei ole tööd, pole ka palka. Tahaks loota, et jutud Taavi mõnuainete tarbimisest ei vasta kuidagi tõele.»