Kuulitõukaja TAAVI PEETRE valmistub Osaka maailmameistrivõistlusteks. Selle juurde kuulub korralik söök ja lõdvestumine Hiiumaal.

Istume ärimeeste Enn Kunila ja Jaanus Berkmaniga Hiiumaal Kärdla külje all Linnumäe puhkekeskuses ja vaatame kogunevaid pilvi ning eemal kappavaid Berkmani tallide ratsahobuseid. Üks hetk saabub forellitiigi äärde jõuline mehemürakas blondi kaaslannaga. Näe, maailmameister Nabi ka siin, pakub üks meist. Taavi näib neid sõnu kuulvat ja hõikab vastu: «Mina ei ole maadleja!»
Taavi Peetre (23)on mitmel suurvõistlusel käinud mees, kes on ka korduvalt telepilti sattunud, kuid suurtulemus on veel tegemata. Tema isiklik rekord kuulitõukes on 20.30, mis lubab ta Jaapanis toimuvatele maailmameistrivõistlustele. «Tahaks lõppvõistlustele jõuda,» ütleb Käina mees ise. «Poolteist kuud on veel tippvormi lihvimiseks.»

Käina kandi mehi nimetatakse Hiiumaal odratolgusteks, kuid nii ma ei söenda 122 kilo kaaluvat ja 192 sentimeetrit pikka jõujuurikat nimetada. Äkki on tal ka Kärdla kandi verd sees, siis peaks teda ikka kohvilähkriks nimetama, või on ta hoopis Kõpu poolt mees, keda vandiraiujateks hüütakse. Eks hiidlastel ole selline omapärane huumorimeel, ega muidu oleks nad endale nii naljakaid hüüdnimesid pannud.

Taavil on ette näidata universiaadi hõbe ja U23 hõbemedal, mida ta ise hindab enda parimaks saavutuseks.

Kui tõuge välja ei tule, siis on Taavi kodus pahur, tunnistab noormehe kaaslanna, Tallinna tüdruk Katrin Tammsaar. Koos on oldud juba ligi kolm aastat ning teineteisega harjutud, ka kerge turtsumisega.

Lapsi saada nad pole veel mõelnud. Aega veel on. Lemmikloomi noortel ka ei ole, kui akvaariumikalad välja arvata.

«Mulle meeldivad Hiiumaal need kohad, kus saab kala püüda. Siit tiigist saab paremini kui mere pealt,» hindab Taavi Peetre, kes lapsena on ikka Hiiumaal säinast, särge ja ahvenat püüdnud. Eks praegugi jätkub tal saagist nii palju, et saab kuivama panna. 

Tagasiteel kimab meist mööda must Honda sildiga Taavi Peetre, peal ka toetajate logod: Tartu Ülikooli spordiklubi, Columbia Kivi ja Catwees.