Iga kilomeetriga üha rohelisemaks? Nädalapäevad tagasi elektriautosid kiitnud sotsiaalminister Taavi Rõivas (33) keerab praegu küll tõesti prooviks elektriauto Mitsubishi iMievi rooli, kuid muul ajal poeb endiselt sisepõlemismootoriga Audi embusesse. Siiski! Minister lubab, et tema ja ta elukaaslase Luisa Värgi (26) teise auto, Fiat 500 asemele veereb ehk peagi nende koduukse ette elektriauto. 

«Vahetasin oma ametiauto (ministeeriumi Audi – toim.) nädalaks elektriauto vastu,» pajatab Rõivas praegu tema käsutuses oleva iMievi kohta. «Tegemist on igati kvaliteetse ja moodsa väikeautoga, mille kasutamine säästab nii loodust kui rahakotti.»
Et minister Rõivas vurab ratastel igakuiselt 3000–4000 kilomeetrit ning sekka satub ka 600–700 km läbisõiduga päevi ja pikki maanteesõite, siis püsivat vahetust elektriauto vastu saaks ta enda sõnul kaaluda küll alles mudelivaliku laienedes...
«Pere teise auto, Fiat 500 väljavahetamist elektriauto vastu kaalume aga tõsiselt,» ütleb Taavi Kroonikale.
Eelmisel nädalal oli Taavi Rõivas sunnitud õigustama sotsiaaltöötajate elektriautode kasutamist, kui meedias esitleti statistikat, kust muu hulgas selgus, et ühe töötaja elektriauto oli läinud aastal sõitnud vaid 227 kilomeetrit... Sotsiaalministeeriumi statistika põhjal oli ametnike käsutuses elektriautosid, mille läbisõit jäi eelmisel aastal alla 1000 kilomeetri, kokku 38.
Aga see oleks igati kena hakatus, kui ministripere tüüriks näiteks järgmisel aastal Audi või Fiat 500 asemel presidendiballile hoopis elektriautos!