"Peaministrina pole võimalik päris üksi kuskil linnapeal liikuda, aga sellega tuleb harjuda ja harjubki. Tahad sõbraga trenni teha, aga sõbrad on teinekord ka kapriissed - ei taha tulla. Turvameestega on lihtsam, nad on alati vormis /.../ ja nad peavad igal juhul mulle järgi jõudma ja ennetama võimalikke jamasid," rääkis Rõivas.

Kuigi Rõivase sõnul on tal ka kodus "valve peal", käib see siiski ameti juurde ja sellega tuleb leppida. "Kodus on ikkagi võimalik olla perega omavahel," viitab ta elukaaslasele Luisale, tütar Miina Rihannale ja pere uusimale liikmele, samojeedi koer Emilyle.

Kui tavaliselt mõtlevad inimesed reisile kui puhkusele, siis peaminister puhkab enda sõnul välislähetustel vaid varahommikul, kui jooksmas käib. "See on ehedaim koht, kus saab natuke nautida. Üldiselt päevakavad on sellised, et kella 8-9 vahel on hommikul start ja vastuvõtud, kus on vaja pidada näiteks kõnesid, teha pilti. Need lähevad kümneni õhtul ning pärast seda kukud jalapealt," kirjeldas Rõivas.

Välislähetustele lendab Rõivas juttudest hoolimata siiski 90-95 protsendi ulatuses liinilennuga. Rendilennukit kasutatakse tema sõnul vaid siis, kui muud moodi enam ei saa. Ta ütleb, et ette on tulnud ka seda, et kasutatud on odavlennufirmat. "Kui Ameerikas kutsuti turistiklassi 88. reast välja ja öeldi, et "vabandage, reisijad, esimesena peab väljuma reisija 88. reast" ja temaga koos tõusis püsti ka kaks suurt turvameest, arvati kindlasti, et tegu on mingisuguse kriminaaliga," naeris peaminister.