«Ma ei leidnud endale saatest abikaasat. Tahan veel vaba olla ja pidutseda!» avameelitseb tõsielusarjas «Unistuste printsess» osalev Itaalia kinnisvaraärimees Roberto de Silvestri.

 
Roberto (31) võtab meid vastu oma Tallinna vanalinnas asuvas luksuskorteris. Ta on äärmiselt avatud olemisega noorhärra.
«Ma ei taha, et minust jääks mulje, nagu oleksin mõni rikas itaallane, kes on tulnud endale Eestist ilusat, kuid lolli naist jahtima,» ütleb Roberto.
 
Millal esimest korda Eestisse sattusid?
Aasta oli siis 1998. Viibisin parajasti Helsingis, kuid seal oli üsna igav. Sõbrad pakkusid välja idee sõita üle mere Tallinnasse, kuna siin pidavat olema huvitav vanalinn. Tookord oli vaja veel viisat, mille ma kiiresti hankisin. Niipea kui siia jõudsin, armusin sellesse linna.
#end#
Mis sind Tallinnasse armuma pani?
Me nimetame seda sõpradega Tallinna sündroomiks. Kõik mu tuttavad ja sõbrad, kes on Monte Carlost siin käinud, on ka kohe oma südame Tallinnale kaotanud ning tahavad siia ikka ja jälle tagasi tulla. Ma hakkasin üsna tihedasti Eestis käima, nii et peagi mõtlesin kinnisvara soetamisele, samuti hakkasin siin heategevuslikke diplomaatilisi üritusi korraldama.
 
Milliseid?
Näiteks 2002. aastal aitasin organiseerida koos prints Alberti, Erki Noole ja teistega heategevuslikku jalgpallimatši Eesti olümpiameeskonna ja Monaco Star Team'i vahel. Sellest ajast peale seob mind ka lähem sõprus prints Albertiga.
 
Räägi palun lähemalt oma sidemetest tema kuningliku kõrgusega?
Võin teda tõesti oma heaks tuttavaks nimetada. Koos Monaco vürstiriigi aukonsuli Jüri Tamme ja Mauro Serraga, kes on Eesti aukonsuliks Monacos, oleme me korraldanud erinevaid heategevuslikke üritusi, millele on oma toetava õla alla pannud ka prints Albert. Albertile Tallinn tõeliselt meeldib, ta on siin juba kolmel korral käinud. Kui ta viimati Eestis oli, siis võõrustasin teda siinsamas Vene tänava korteris. Albert vaatas mu korteri katusekorruse aknast välja ning märkas talle juba tuttavat Olde Hansat, kus olime aastaid tagasi koos söömas käinud. Nii et ta tunneb Tallinna juba päris hästi.
 
Millal vürst Albert taas Eestisse tuleb?
Hetkel oleme planeerimas suuremaid üritusi 2011. aastaks, mil Tallinnast saab Euroopa kultuuripealinn. Ehk siis tuleb ka Albert taas meile külla.
 
Miks otsustasid «Unistuste Printsessis» osaleda?
Mu eesmärgiks on näidata eesti neiusid heas valguses - nende töökust, arukust ja head südant. Ning muidugi ka nende ilu. Loomulikult ei saa me saatusele vastu ja kui on ette määranud, et ma armun mõnesse saates osalevasse tüdrukusse, siis on tore. Kuid see polnud mu eesmärk ega isegi mitte lootus.
 
Miks mitte? Arvatakse ju, et neiud võistlevad su südame vallutamise nimel?
Selline mulje, et rikas itaalia ärimees otsib endale Eestist ilusa, kuid kerglase naise, rikub üksnes eesti naiste, ennekõike nende tüdrukute maine, kes saates osalevad. Neile sai algusest peale saate kontseptsioon selgeks tehtud, milleks on unistuste printsessi tiitli pälvimine ja mitte minule elukaaslase otsimine.
 
Nii et valid hoopis Miss Estoniat?
Jah, võib ka nii öelda. Aga rohkem ikka rahvusvahelisel tasandil, sest peale minu valivad saates printsessi veel teisedki tuntud inimesed. Tüdrukud peavad näitama oma oskusi ja suurepärast kohanemisvõimet kõige erinevamates situatsioonides. On selleks siis metsas ringi rahmimine, koduste majapidamistööde tegemine või suurejoonelisel galal kellegi olulise isiku saatjaks olemine.
 
Otsid eskortdaami, kes saadab sind, kuid teie vahel pole tundeid?
Ka seda mitte. Tõeline printsess peab säilitama oma väärikuse igas olukorras, mitte üksnes seltskonnaüritustel käies. Ma ei koolita endale saatjadaame.
 
Kas keegi tüdrukutest jõudis su südamesse?
Seda näitab aeg. Hetkel ei ole ma ühegi saates osalenud neiuga n-ö suhtes. On üks tüdruk, kellega olen jäänud tihedamalt suhtlema ja kes on minuga ka koos reisidel käinud. Kuid kuna mul on kiire elutempo, pidevalt ärireisid, siis oleks väga keeruline püsivat suhet arendada. Pigem sain saatest endale häid sõpru ja tuttavaid, kuid kihlasõrmust ma finaalis kellelegi sõrme ei pane.
 
Kas saate võitja on unistuste printsessi tiitlit väärt?
Jah, kindlasti. ma tean, et teen selles osas õige valiku. Ta on kõige südamlikum, kõige ausam, kõige väärikam - ta paistis teiste seast üsna alguses välja. Kuid ega ma siis ainult heade ja armsate tüdrukutega ei suhelnud. Oli ka nö troublemaker'eid ehk siis intrigaane, kes saatele oma vürtsi lisavad. Ma ei annaks sellistele unistuste printsessi tiitlit, kuid nendega oli päris huvitav suhelda ja vaadata, kuidas nad punusid intriige teiste tüdrukute vahele ja vassisid. Vahel oli seda üsna naljaks jälgida, sest tegelikult ma nägin nende loomuse läbi.
 
Mis sulle peale valelikkuse veel tüdrukute juures ei meeldi?
Mulle meeldivad lihtsad tüdrukud. Mitte sellised, kes liialdavad nii jumestuse kui ka oma käitumisega. Saates oli päris mitu piigat, kes pakkusid käitumismaneeridega üle. Ma olen sõpradele öelnud, et mulle ei meeldi kunstlikud naised, need, kes end ülemäära mukivad ja väljakutsuvalt riietuvad. Nimetan selliseid säravateks jõulupuudeks.
 
Kas sulle meeldivad blondid või brünetid?
Ehhee, ma arvasin, et seda küsid. Paljudel on eelarvamus, et kuna tulen Vahemere äärest, kus on kõik tumedapäised, siis kindlasti eelistan ma põhjamaiseid blonde. Tegelikult on siiani kõik mu tüdruksõbrad olnud brünetid. Kuid nagu öeldakse, ära iial ütle iial.
 
Kui kaua su viimane suhe kestis?
Veidi üle aasta. Ta ei olnud eestlanna. Me läksime lahku, sest meie elustiilid ei klappinud. Mul on kogu aeg kiire ja ma reisin töö pärast pidevalt mööda Euroopat. Meil oli väga raske midagi püsivat luua. Samas, usun, et kui peaksin leidma tõelise armastuse, siis olen kindlasti valmis kompromissideks, et leida maksimaalselt aega naise ja pere jaoks. Ju siis see naine polnud see õige.
 
Nii et sa siiski unistad abielust ja lastest?
Veel mitte. Praegu tahaksin lihtsalt vaba ja vallalisena elu nautida, pidutseda, reisida ja sõpradega olla. Aga tulevikus kindlasti. Mu vanemad on mulle suurepäraseks eeskujuks. Mis puudutab ideaalset abielu. Nad ei ole pikkade aastate jooksul kordagi omavahel tülitsenud. Nii et kindlasti soovin ma kunagi abielluda ja kindlasti soovin ma ka isaks saada. Soovin pakkuda oma lapsele parimaid võimalusi elus edasi jõudmiseks. Tean, et kui mul on kord pere, siis ma pean enda elustiilis suuri muutusi sisse viima ja rohkem paikseks jääma. Praegu olen ma pidevalt lennus ja mu elu on üks suur spontaanne seiklus.
 
Kuid sama spontaanselt võid sa ka armuda?
Loomulikult. Mu sõbra pereõnn on hea näide sellest, kui kiiresti võivad asjad areneda, kui kõik on õige ja saatuse poolt ette määratud. Kaks aastat tagasi tuli ta minuga koos Eestisse ja ostis samasse majja koos minuga korteri. Pea esimesel korral kui ta Eestis oli, kohtus ta ka tulevase abikaasaga. Nii et esimesel korral ostis korteri, teisel korral tuli võttis naise. Nad on üle aasta abielus olnud ja neil on väike poeg. Mu sõber on Eestist juba unistuste printsessi leidnud. Miks ei võiks samasugune õnn ka mind tabada!?