Hõrk avapauk

Juba sel neljapäeval, 24. märtsil stardib Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 üks tähtsündmusi, Eesti muusikat nii kodu- kui välispublikule tutvustav festival Tallinn Music Week.

Kolmandat korda toimuv festival on kui Eesti muusika intensiivkursus, mis sisaldab parimat, mida meie muusikal hetkel pakkuda – jazzist folgini, rockist hiphopini ning tantsumuusikast klassikani.

Ent huvi regiooni ainsa omalaadse showcase-festivali vastu toob tänavu Tallinna artiste mitte ainult põhja- ning lõunanaabrite seast, vaid ka Ühendkuningriigist, Kanadast, Venemaalt ning Jaapanist.

Mida toob neljapäev?

Festivali kontserdid algavad juba neljapäeval, 24. märtsil, kui Tapperis stardib kolmepäevane Tallinn Metal Week, tutvustades andekaid raskema kitarrimuusika tegijaid.

TMW 2011 avapidu toimub aga rahvusvahelise seltskonna ja esinejatenimekirjaga Von Krahli baaris, kus laval on hõrgukõlalised indie-bändid Eestist, Leedust, Soomest ja Ühendkuningriigist.

Millega üllatab reede?

Reedel, 25. märtsil algavad ka festivali konverentsipaneelid, mille fookusteemadeks on tänavu loome eksport ja ettevõtlusmudelite roll loovisiku karjääri arendamisel. Showcase-kava vallutab reedel lausa 11 klubi – Rabarock esitleb bände Von Krahlis kahel korrusel, Rock Cafe avab Tallinn Music Weeki puhul kaheks päevaks lausa kaks saali, Rotermanni keskuses pakutakse põhjalikku folgiprogrammi ning Mustpeade Majas esitleb Odessa Pop hetke põnevamaid indie-bände.

Jätkub Tallinn Metal Week Tapperis, samuti kostub käredamaid helisid Rockstarsis. Vanalinna underground-klubis Balou panevad oma parima välja tunnustatud Eesti produtsendid ja DJ-d ning Juuksuris kõlab eklektiline valik rockist maailmamuusikani. Sel aastal on tugevamalt esindatud ka klubimuusika, seda Telliskivi Loomelinnaku F-hoones.

Ka hiphop on leidnud tee festivali programmi – klubis Korter astuvad üles vabariigi kiireimad riimijad. Uhke on esitleda sel aastal Tallinn Music Weeki raames Estonia kontserdisaalis ja Valges saalis toimuval erakordsel öökontserdil ka Eesti klassikatähti.

Mis on laupäeval varuks?

Laupäeval, 26. märtsil kolib Rotermanni keskusesse jazz ning Von Krahlis esitleb artiste Hea Uus Heli. Juuksuris kolistatakse isetehtud instrumentidel ja Rockstarsis leiab aset tumemuusika showcase. Tallinn Music Weeki raames toimub ka Eesti Muusika Päevade nüüdisklassika kontserdid, seda lausa Mustpeade Maja kolmes saalis. Festivali ametlik järelpidu „Jatkuu...“ toimub klubis Korter, kus plaate keerutavad Raadio 2-e ja Radio Helsinki dj-d ning live-etteaste teeb Bert On Beats.

Tallinn Music Week vol. 3 toimub 24.-26. märtsil 2011! Ka sel korral saab valik olema raske, sest toimumas on palju, aga haarake programmid agaralt näppu ja kiirustage kevadisse Tallinna-öösse bände avastama.

Festivali programmi kava ja värsked uudised leiab festivali kodulehelt: www.tallinnmusicweek.ee