Lugeja leiab raamatust koloriitse Igor Mangi eluloo ja astroloogiatarkused: Triin Katariina Tammerti poolt koostatud teos annab ülevaate vanameistri värvikast tööde-tegemiste ja isiksuseks kujunemise ajaloost, kust leiab loomulikult ka vürtsikad lood naistest ja suhetest ning tähetarga elufilosoofilistest vaadetest.

Teine pool raamatust on Mangi praktilised astroloogiatarkused, mille abil on kõigil võimalik tähetarkust tundma õppida.

"Astroloogia ei ole religioon, ta ei konkureeri kirikuga. See on filosoofia juurde kuuluv esoteeriline teadus. Me usume matemaatikat ja füüsikat, miks siis mitte astroloogiat? Astroloogiast on lihtsalt väga palju praktilist kasu, nagu ka matemaatikast ja füüsikast. Astroloogia tegeleb kvaliteedi ja sisemiste jõududega. Astroloogia on inimsuhete alkeemia, hermeetilise filosoofia üks osa, nagu üks puuharu. Alkeemia, müstika ja maagia on teised harud ning need kokku moodustavad hermeetilise filosoofia," jutustab tähetark Igor Mang astroloogia olemusest.

"Selle raamatu eesmärgiks on näidata, kuidas Eesti ühiskonna tingimustes üks inimene, üks selle ühiskonna liige jõudis tähtsate avastusteni ja sai isiksuseks, kes omab selget ja hästi põhjendatud maailmavaadet ning kindlat eluväärtuste süsteemi," lisas ta.

"Igor Mangiga iga koos raamatut kirjutades kristalliseerus mu jaoks arusaamine, mis on iidsetest aegadest tänaseni vastu pidanud astroloogia peamine võlu – see aitab tundma õppida iseennast ja oma eelistusi. See raamat ei ole elulooraamat selle traditsioonilises tähenduses. Raamatus on küll kirjas Eesti kuulsaima astroloogi Igor Mangi värvikas elukäik ja kujunemislugu, aga samavõrd on see astroloogiaõpik, pärast mille läbilugemist on igaüks varustatud tööriistadega, mille abil oma isiklikku sünnikaarti tõlgendada ja enda olemust tunnetada. Raamatu viimane osa sisaldab ühe elus palju näinud ja lugenud mehe mõtisklusi," kommenteerib teose olemust selle koostaja Triin Katariina Tammert.