«Mulle meeldib just tagareas kambas olla. Just see ongi mõnus, et ma ei pea tingimata olema iga hetk tähelepanu keskpunktis,» ütleb Eesti superstaaride ajastu nõutuim bäkilaulja Dagmar Oja.

Selgi sügistalvel oli Dagmar Oja (31) mitu kuud igal pühapäeval Eesti kodudes kohal sädeleva taustajõuna superstaariotsingute saatega. Kohe stardib telepildis Eesti Laul ja neil Euroopasse valimistel on Dagi olnud tagamängijana ikka platsil, laulmas õige mitmes tiimis. Ta mäletab, et rekordi lõi ta kümmekond aastat tagasi – üsna kohe pärast oma lähet tollaselt noorlauljate telekonkursilt «Kaks takti ette» – kui ta Eesti Eurovisiooni finaalis tegi kaasa kümnest viies laulus. Tänavusigi kaasakutseid üles lugedes võtab ta sõrmed appi:
  «Oota... Liis Lemsalu laulus muidugi, Elina Born, Lõhmuse noortähe Grete omas, ja ka Rosanna Lints helistas ja palus…» Ilmselt ei jää neli viiendata, sest Alar Kotkas, kes kuulus kui viimase hetke võidukas mees, panustab tänavu ka värskele superstaarisaate tähele Anissa Vänikverile, kellega Dagil kindel koostöökogemus juba olemas….

Tänapäeva ajakirjanduse keelepruugis võiks sinu tiitliks olla «staar-taustalaulja».
Tjah? Ohoh! Ole lahke, kui sulle meeldib.
Tõsiselt, igast staarihakatisest nõutud taustalauljat ei saa! Millised omadused peavad olema – universaalne paindlikkus, vastutulelikkus?
See eeldab head kuulamist, mida solist ees teeb. Tema järgi tuleb juhinduda. Alati, kui stuudiosse salvestama lähen, on minu nõue, et sooloosa oleks enne sisse lauldud, siis saan mina oma tööd hästi teha.
Profina on sul oma nõudmised.
Mis nõudmised nüüd! See on lihtsalt loogiline. Kui solist ei tea isegi veel, mis ta seal ees teeb, siis mis minagi.
Sul peavad olema kõik need hääleulatused ja registrid, et kõlada kokku igat masti solisti häälega?
Sätin oma selle järgi, nagu vaja on. Kuulan ja üritan haakuda. Et toetaks solisti, mitte ei segaks. Hääled peavad kokku sulama. Just õige sõna – üritan sulanduda.
Ju ka oma inimlikelt omadustelt tuleb sulanduda. Sind natuke tundes, usun, et oled igas bändis see, kes staarlauljate ja tähtpillimeeste vahel mis tahes eriarvamusi ja pingeid vaherahuni maandab?
Painduma peab küll. Ja tasakaalustav – jällegi väga hea sõna! (Naerab.) Mis veel?