"Siin pole mingil Edgaril, Mallel või Peetril midagi kobiseda, nime vahetamine on abiellu astujate omavaheline otsus,» põrutab Taimo Toomast (49). Kui Vilja Savisaar-Toomast (49) põhjendas läinud nädalal, miks ta hoolimata eksabikaasa Edgar Savisaare (61) nõudmisest ei loobu kohe Savisaare nimest, siis Vilja abikaasa, ooperilaulja ja õppejõud Taimo Toomast lisab veel argumente!

Vilja leidis, et ta ei saa kustutada 13 aastat oma elust ja sellele eelnenud pikka tutvust Edgariga. Pealegi! «Mul on õigus ise otsustada, mitte nii, et üks otsustab,» vihjas Vilja TV3 uudistes Tallinna linnapeast eksi nõudmisele.

«Kui kaks inimest abielluvad, otsustavad nad koos, milline saab olema nende perekonnanimi või -nimed,» seletab omakorda Taimo Kroonika pöördumise peale. «See on nende inimeste «asi».»

Taimo sõnul ei ühenda Savisaare nimi Viljat mitte ainult tema ekskaasaga, vaid ka tütre Rosinaga. «Neil on alati olnud suur kokkuhoidmine ja tugev side. Siit nime emotsionaalne olulisus,» seletab Taimo, ja lisab: «Euroopa Parlament on suur ja bürokraatlikult keeruline masin. Nime muutmine tooks kaasa rea tüütavaid ebameeldivusi ja kui kõik teavad sind juba selle nimega, siis ümberharjumine oleks väga vaevarikas protsess.»

Taimo kui muusiku arvates on nimel Vilja Savisaar-Toomast ka hea rütm ja kõla! «Näiteks Erki-Sven Tüür kõlab ju sarnaselt,» leiab ta. «Peale selle pole nimi ka üdini negatiivne. Kunagi tegid Vilja ja Edgar koos ju täitsa mõistlikke asju. Las Vilja nimesse jääb siis see helgem pool. Nii et jätke meie otsustada, kas ja millal me midagi vahetame.»

Absoluutselt! Tehtud!