Tallinn Music Weeki kommunikatsioonijuht Ingrid Kohtla kinnitas Kroonikale saabunud anonüümset informatsiooni, et tõepoolest festivalil viibis inimene, kellel tuvastati koroona.

"Anname teile teada, et ühel festivalil osalenud isikul on tuvastatud positiivne COVID-19 test. Tema kontaktisikud on tänaseks Terviseameti poolt detailselt kaardistatud ning nendega on ka ühendust võetud. Kõik kontaktsed, kes on siiani käinud testimas, on saanud tänase seisuga negatiivsed testitulemused ning kõik kontaktsed, kes Terviseametilt vastava soovituse said, püsivad eneseisolatsioonis," seisis TMW ametlikus teadaandes. "Juhul kui Terviseamet ei ole teiega ühendust võtnud, ei ole teil ka eneseisolatsiooni kohustust."

"Vastavalt kehtivale andmekatiseseadusele ei ole meil ega ühelgi kolmandal isikul õigust avaldada või kinnitada eriliiki isikuandmeid, sh. terviseandmeid." Kroonika kinnitamata andmetel oli tegu trummariga, kes osales kahe bändi koosseisus, kuid seda, kus ja millal muusik etteaste sooritas, ei ole teada.

"Hoidkem üksteise tervist - nii füüsilist kui ka mentaalset! Kaitskem ka üksteise õigust privaatsusele ja olgem lugupidavad. Teemaga tegeleb nüüdsest Terviseamet," rõhutab TMW korraldaja Helen Sildna ametlikus teates.

Terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar sõnas, et nakkuse täpset allikat praegu veel kindlalt ei tea. "Üheksa juhtumit kümnest leiab lahenduse, et nakkusallikas selgub. Hetkel konkreetse juhtumi nakkusallikat ei tea." Saar aga täpsustas, et positiivse proovi andnud inimesel ilmnesid sümptomid 29. augustil, testi tulemuse sai ta teada eile.

Ta lisas ka, et kollete puhul ei saa pea kunagi lõplikult kinnitada, et koldega seotud haigusjuhte juurde ei tule. Seda lihtsalt põhjusel: intervjuupõhine epidemioloogiline uuring ei pruugi alati kõiki lähikontaktseid välja selgitada (põhjusel, et inimene lihtsalt ei mäleta kõiki kontakte). Lisaks piisab sellest, kui mõni haigestunu isolatsioonireegleid rikub ja haigena ringi käib.

Samuti TMW'l osalenud ansambel Angus andis Facebookis teada, et peavad Terviseameti nõudmisel viibima karantiinis. Seda, kas tegu on seotud juhtumiga, ei täpsustata. "Me ei suuda sõnades väljendada, kui kahju meil on, kuid oleme sunnitud tühistama Angus 10 sünnipäevakontserdi 5. septembril."