Endisest pahast poisist JOHNNY DEPPist on saanud vagur pereisa, kes elab Pariisis «uut elu».

Prantsuse lauljatar ja näitlejatar Vanessa Paradis (30) tõi Johnny Deppi (40) ellu tähtsa pöörde. Endine hotellides laamendaja taltus ning kolis peaaegu päevapealt Vanessa juurde Prantsusmaale. Seal elab paar tänaseni, kasvatades nelja-aastast tütart Lily Rose’i ja aastast poega Jacki.

«Laste sünd pühkis mineviku ära,» räägib Johnny. «Varem ei suutnud ma kujutleda end isana. Nüüd tunnen, et mind ümbritseb kogu maailma armastus.»

Kas sa oled pühendunud pereisa?

Täiesti. Enne laste sündi ei teadnud ma, et perekond on maailma kõige fantastilisem ja liigutavam asi. Vanessa, Lily-Rose ja Jack on toonud mu ellu õnne.

Kuid sa pole loobunud nende nimel suitsetamisest?

Mitte täielikult, aga peaaegu — oma laste ja tulevaste lastelaste nimel. Nende pärast tahan ma elada kaua! Suitsetamisest loobumine on väike ohver.

Kuidas Jack kasvab?

Ta on jõulise kehaehitusega, tõeliselt tugev. Ta on nagu väike kõva ralliauto. Ta puudutab kõike, lõhub kõike, jookseb lõputult ringi, kukub, nutab. Naljakas, mõnikord tundub mulle tõepoolest, et ta on natuke purjus.

Kas tegeled lastega palju?

Muidugi! Ma teen kõike, mida lapsevanem peab tegema. Ma vannitan neid, vahetan mähkmeid, mängin nendega, lohutan neid, laulan neile unelaule. Minu meelest on see kõik nii loomulik.

Kas te Vanessaga armusite teineteisesse esimesest silmapilgust?

Nii see oli. Kõigepealt rabas mind tema ilu. Hiljem puudutas mind tema õrnus. Võin öelda, et praegusel sariabielude ajastul oleme me kindel paar.

Kus te tutvusite?

See juhtus Roman Polanski filmi The Ninth Gate («Üheksas värav») võtetel. Armusin temasse ülepeakaela. Sain aru, et ei suuda temata elada. Otsustasin, et alustan uut elu Pariisis.

Kuidas on Prantsusmaal ameeriklasena elada?

Fantastiline. Ma ei ole taotlenud Prantsuse kodakondsust, olen endiselt ameeriklane. Aga tunnen end Prantsusmaal kodusemalt.

Kas kõhklesid, kui sulle pakuti rolli filmis Pirates of the Carribean («Kariibi mere piraadid»)?

Mitte sekunditki. Minu jaoks on piraadid 16. ja 17. sajandi rockstaarid. Nad ei teinud seda üksnes raha pärast, nad tegid seda ka lõbu, seikluste ja vabaduse pärast. Minust saaks hea piraat.

Piraati mängides tundsin end kui väike poiss, kes hullab sõpradega rannas. Ma ei suutnud uskuda, et mulle makstakse selle töö eest. Selles filmis on võitlust, armastust, naeru — see on suurepärane film.

Milliseid filme sa ise kinos vaatamas käid?

Kahe lapse isana ei ole mul eriti aega kinos käia. Vaatan koos Lily-Rose’iga telekast või video pealt multifilme, ja Vanessaga vaatame vanu prantsuse filme.

Su prantsuse keel muudkui paraneb.

Vanessa on hea õpetaja, nagu ka Lily-Rose.

On sul Lily-Rose’i kohta mõni lõbus lugu?

Ta esitab kogu aeg küsimusi. Viimati küsis ta mu käest inglise keeles, kas jumalal on teenija. Ma ei osanud vastata, sest ma ei tea, kas keegi aitab jumalal maja pidada.

Kas sa ajalehti loed?

Ei. Ma ei taha teada, kellel läheb hästi, kellel halvasti, kellel veab ja kes põrub. Need asjad ei huvita mind. Eelistan veeta aega lastega.

Kuidas defineeriksid oma positsiooni näitlejana?

Olen näitleja, sest ma tahan vaatajat puudutada, teda naerma, nutma ja mõtlema panna.

Ja mehena?

Ma pole iial õnnelikum olnud. Olen lahti saanud mässumeelsusest ja raevust. Olen perekonnas leidnud õnne. Olen nüüd terviklik mees.