Tema sõnul on see otseselt seotud Uraani tsükliga, mis kestab 84 aastat. Sellest johtuvalt peaks rahvamasside aktiivsus oleme selle aasta lõpus ja tuleva aasta algul väga kõrge ning ehkki kolmandat maailmasõda ei alga, jätkuvad islamimaade ja läänemaailma vastuolud ka tuleval aastal.

Praegust “inimkonna jaoks pöördelist hetke” seostab astroloog Kalade ajastu lõppemise ja Veevalaja ajastusse jõudmisega. Piir ületatakse 2002. aasta lõpus, seni aga kestab “sellistel puhkudel vältimatu puhastumisprotsess ning varem tekkinud ja lahendamata jäänud karmavõlad tuleb nüüd ära klaarida”.

Astroloogi hinnangul pärineb praegune konflikt 1999. aasta kevadest, kui “ameeriklased tulid Euroopasse sõdima ning äratasid sellega islamiteguri”. “Antud juhul toimis tuntud metafüüsiline seadus: kui sa teed midagi valede meetoditega, tekib bumerangiefekt,” selgitas Zarajev.

Sellega seoses tõmbas ta taas paralleeli 1917. aastaga, kui Saksa keiser, soovides Venemaad Antantist välja viia, otsustas seal revolutsioonilisi meeleolusid õhutada ja hakkas kommuniste abistama. Keiser ei saanud aga oma edu vilju kaua maitsta, sest peagi ka Saksamaal toimunud revolutsioon jättis ta kõigest ilma. “Nüüd kordub sama olukord, kuid juba Ameerika jaoks,” selgitas astroloog.

Tuletades meelde, et Kalade epohh algas pisut enne Kristuse sündi, oletas astroloog, et “lähemal ajal pole välistatud messiase tulek, seda enam, et praegune tsivilisatsioonide kokkupõrge viitab ristiusu ja islami kriisile, õigemini sellele, et mõlemaid neid usuõpetusi on vääralt mõistetud”.

Afganistani pommitamisest rääkides oletas Zarajev, et “Pentagoni astroloogid võisid valida aja õhulöökideks sellise arvestusega, et sõda saab ühe kuuga läbi, kuid ei arvestanud pommitamiste tagajärgi, nimelt seda, et kuu aja pärast, 6. novembril lahkub Mars Kaljukitsest ja jõuab Veevalajasse, mis aga stimuleerib ususõdade arengut”.

Selles mõttes võib novembrikuu kujuneda Vene astroloogi hinnangul “üsna kuumaks: oodata võib islamijõudude aktiviseerumist paljudes riikides ning sellega seotud rahutusi ja terroriakte, mille tõenäosus on suurim ajavahemikus 10.-22. novembrini”. Mõnel pool toob see koguni kaasa valitsuse vahetumise, eriti veebruari lõpus, märtsi alguses ja mais.

Astroloogi ennustuse kohaselt tekib Ameerika Ühendriikides juba novembris rahulolematus sõjalise operatsiooni tulemustega ning talve hakul tabab president George W. Bushi väga tugev kriitikatuli.

Mis puutub Venemaasse, siis tema on astroloogi sõnul juba osa oma karmavõlast Tšetšeenia sõjas tasunud, mistõttu Venemaad puudutab maailma haaranud ärevus vähem.