Mehe sõnul oli tegemist kergema insuldiga, ent ehmatus oli suur. Haiglas tuli veeta nädal, millest esimesed päevad intensiivravis.

“Mina mõtlesin ka, et see on mingisuguste vanainimeste värk,” sõnas Talve, kes augustikuus 40. sünnipäeva tähistas. “Tundus, et varavõitu selliste asjade jaoks. See ei ole sugugi 90-aastaste inimeste probleem, vaid võib tabada ka nooremaid,” lisas Talve ja tunnistas, et omajagu tobedust oli olukorra juures küll ja veel — mees ei saanud mitu päeva aru, mis tema tervisega lahti on.

Talvet on juba ammu kimbutanud kõrge vererõhk ja sestap ei pööranud ta ka kehvale enesetundele kuigi palju tähelepanu. “Hakkasin tundma, et vasak käsi sureb ära ja ei tunne enam seda, muutub kohmakaks. Ega ma nädal aega niimoodi tunnetasin, et imelik, ei saa autoroolis nuppudele pihta,” kirjeldas Talve segast nädalat oma elus. “Ühel hommikul oli nii, et üldse ei tundnud vasakut kätt ja siis helistasin kiirabisse,” lisas ta.

Talve peab insuldi järel ülimalt oluliseks kiirabi tegutsemist ning pani inimestele südamele, et kiirabi kutsudes saab alati õigesse koha — jääb ära traumapunktis uuringute ootamine.

Kiirabis haiglasse sõit oli Talve sõnul justkui filmis. “Nad (kiirabijuht) olid kõvemad sõitjad kui Ott Tänak,” naeris Talve ning kirjeladas sõitu kui sellist, mis kõigile märulifilmidest meelde jäänud.

Haiglasse jõudes uuriti Talve risti-põiki läbi ning paigutati intensiivravi osakonda. “Mind ei lubatud 24h omal jalal tualetti minnagi. Asjad, millest sa väga ei mõtlegi, muutuvad elu suurimateks soovideks,” sõnas ta.

“Varasemad jutud, et sa pead tervist hoidma… Kui sa näed, mis seisukorras on teised inimesed, see paneb elu üle kõige rohkem järele mõtlema,” tunnistas Talve, et lähedaste soovitused elu pisut rahulikumalt võtta, ei jõudnud talle varem kohale.

“See aju osa, mis paugu sai, sellega on kõik. See ei taastu enam kunagi,” rääkis Talve oma haiguse tagajärjest. Nimelt teised aju osad võtavad need funktsioonid suuremal või vähemal määral üle.