«Mul on 31aastane sõbranna, kes sünnitas hiljuti… Leian, et see on vanus, kui võiks sünnitada. Kui nüüd mõtlema hakata, siis mul polegi palju aega jäänud,» mõtiskleb lauljatar Tanja Mihhailova.

Lauljad Tanja Mihhailova (28) ja Mikk Saar (30) moodustavad veetleva paari. Nende kooselu pole varjutanud ükski skandaal. Tanja on Mikule 100% armastav naine ja nad hoolivad üksteisest väga. Tanja ei oska tugeva suhte retsepti sõnadesse panna. Ta teab, et nende vahel on kahe inimese keemia, mis toimib ja sädemeid pillub... Naine ei tunne vähimatki puudust sedavõrd kirevast armuelust, kui on superstaar Madonnal, kelleks ta nüüd Õllesummeril kehastub.
Sa oled Mikuga neli aastat koos olnud. Milline on teie elujõulise suhte saladus?
Soovitusi ma küll jagada ei oska. Usun, et see seisneb selles, et me ei ürita teineteist muuta ja ei sea piire. Muidugi, kompromisse tuleb teha, eriti argielus – à la, kes peseb nõud, kes viib prügi välja.
Milliseid kompromisse sa teed?
No siin midagi väga hullu ei ole, sest hullu mehega ei viitsiks mina suhtes olla. Miku puhul on ehk see, et ta vahel ei kuula, mida ma räägin. Samas arvan, et see on enamiku meeste viga. Siis ma vaatan talle otsa ja ütlen: kontsentreeru! Seejärel pöörame kõik naljaks. Meil on mõlemal hea huumorisoon. Minu puhul on jällegi nii, et ma jätan endast maha tuhat juukseklambrit üle kogu elamise – see vist Mikule väga ei meeldi. {poolik}
Sa oled rääkinud, et kui su tuju on halb, siis karjud ennast välja. Kas sa Miku peale ka vahel karjud?
Üritan mitte karjuda. Tavaliselt lähen autosse ja karjun seal ennast tühjaks. Aga ma pean tunnistama, et pole seda ammu teinud. Miku peale ei tahagi ma karjuda, rahulikult on kõige parem asju arutada. Me oleme mõlemad väga temperamentsed, kuid teineteise peale karjumist ei poolda kumbki.
Kas sa eelistaksid suhet, kus on kogu aeg draamad, seks ja leppimine, või meeldib sulle pigem selline sujuv intriigivaba kulgemine? Ei see ega too, pigem 50:50. Ainult draamat ma ei viitsiks taluda. Kodu peab olema koht, kus on hea olla. Samas rutiin oleks ka halb. No ütleme 65:35 draama kasuks.
Mis teie suhtel särtsu sees hoiab? Meie suhe on täielikult rutiinivaba, kogu aeg juhtub midagi. Pidevalt mingid üritused, kontserdid, shooting’ud. Ma ei kannata rutiini ja ei saaks kunagi kontoris töötada, mul on vaja segadust.
Kas Mikk on mees, kes teeb sulle kingitusi? Ikka tuleb ette, aga kui aus olla, siis suured kingitused mulle ei meeldigi. Väga armas on seegi, kui ta mulle teed teeb, ilma et ta küsiks, kas ma tahan. Väiksed detailid on need, mis loevad. Vahel toob Mikk lilli ja vahel teeme midagi armsat koos.
Ühised tulevikuplaanid olete paika pannud? Me pole sel teemal rääkinud, et à la kahe aasta pärast võiks olla lapsevanemad. Eks me natuke oleme vestelnud, aga hetkel on meie seisukoht – oleme ja elame. Mul on 31aastane sõbranna, kes sünnitas hiljuti… Leian, et see on vanus, kui võiks sünnitada. Kui nüüd mõtlema hakata, siis mul polegi palju aega jäänud. Üks, mille peab enne saavutama, on kindlustunne.
Mida sa kindlustunde all silmas pead? Kindlasti kodu, mis pole meil veel valmis. Leian, et üks laps karjääri ei sega. Meil on palju tuttavaid, kes saavad suurepäraselt kõike koos lapsega teha ja ma usun, et ka meie Mikuga saaksime hakkama.
Kihlatud te veel ei ole? Veel mitte.
Olete te sel teemal arutlenud? Mina pole siinkohal küll arutleja. Mees on see, kes peab otsuse tegema.
Kas seda survet ei ole, et sõpradel on lapsed ja teil veel pole? No ema vahepeal küsib, et kuidas läheb? Minu vastus on, et veel ei lähe. Helista õele. Õel pole samuti veel lapsi.
Kuidas sul suvi on möödunud? Siiani töiselt ja pidevalt tuleb tööd juurde. Juuni keskpaigani kestis Vanemuise ABBA projekt, mis jätkub sügisel. Siis tuli otsa ansambli Queen austuskontsert. Praegu käin klapid peas ringi, et õppida ühe oma lemmikartisti Madonna laulusõnu. Ma olen sellest nii põnevil. Umbes teist nii palju olen elevil, oodates oma puhkust.
Mida sa puhkuse ajal teha kavatsed? Enda ja Miku tihedat graafikut arvestades tuli plaan juba kolm kuud tagasi ära teha ja nii mõnestki tööst loobuda. Sõidame juulis nädalaks Iirimaale mu õele külla. Ta kolis sinna juba paar aastat tagasi ja saadab mulle pidevalt hirmkadedaks tegevaid, lummavaid looduspilte. Kahjuks polnud tal varem seal piisavalt suurt elamist, kus me oleksime Mikuga ööbida saanud. Hiljuti kolis õde aga koos oma sõpradega suurde majja ja nüüd on meie päralt terve magamistuba. Õde paneb parasjagu tegutsemiskava paika, aga üks on kindlamast kindel – plaanis on korralikult šopata. Ma olen Eestis ennast aasta aega tagasi hoidnud, sest siin on kõik nii mõttetult kallis.
Kumb teie peres rohkem tööd teeb, sina või Mikk? Hetkel mina. Just tänu sellele ABBA projektile, mis omajagu aega võtab. Aga Mikul on ka palju esinemisi, näiteks Queeni tribüüdi tegime koos. Õnneks on nii, et esinemised meid lahus ei hoia. Päevad ja õhtud saame koos veeta ja kui emmal-kummal on kontsert, siis sõidame vahel ka teineteisega kaasa. Kui juhtub, et on ühisesinemised, saame kodus koos proovegi teha.
Kas te olete oma Nõmme kodu juba valmis saanud? No tegelikult pole. Selle aasta algusest oleme sees elanud, aga korter on valmimisest kaugel – me ei kannatanud ka enam. Pool aastat ootasime remondi järel, et saaks lõpuks ometi oma koju. Et aga ette võtta tuli täielik renoveerimine, siis see aeg venis ja venis. Ma võin täitsa kindlalt väita, et see kodu ei saa meil kunagi valmis. Näiteks pole meil siiani kööki, lambid on puudu, osa asju on veel kastides, aga voodi on vähemalt omal kohal.
Sisustamispalavik on sinust kaarega mööda läinud? Ma võtan rahulikult. Kiiret pole ju kusagile ja nii ehk õpingi sisustamisprotsessi rohkem hindama. Ajaga on ka täielik kriis, ma ei oska isegi ennustada, millal mul on võimalik kogu asi korralikult käsile võtta. Stiil on meil enamvähem paigas – hubane ja soe. Meie lemmik on vaieldamatult vannituba, mille seinad meenutavad kaljusid, dušinurk näeb välja nagu kosk ja laes on rahuliku valgusega LED-lambid. Meil on vannitoas ka kõlarid, nii et saame duši all kõva häälega laulda ja laulusõnu õppida.
Oma kodus on kõige mõnusam? Nii täpselt ongi. Näiteks jaanipäeva veetsime oma hoovis koos naabritega. Meil on seal kolm väikest maja, mille keskel on hoov. Grillisime, tegime lõket ja hüppasime sellest traditsiooni kohaselt ka üle. Nii mõnus oli. Tavaliselt on ikka nii, et jaaniõhtul peab esinema, aga sel korral oli mul vaid üks päevane kontsert.
Kas te siis pühade ajal vanemate juures ei käi? Käime ikka, aga tavaliselt on selleks tähtpäevaks jõulud. Minu vanemate juurde on keeruline minna, sest meil tähistatakse jõule jaanuaris. Seetõttu veedamegi tavajõulud Miku pere juures.
Millal te sinu vanemate juurde satute? Sellega on keeruline, sest tavaliselt on pühade ajal esinemised. Käin oma vanemate juures pigem vabadel päevadel või siis kui Ida-Virumaa kanti esinema satun. Muidugi tahaks ju tihemini sinna minna, aga vahemaa on pikk. Seevastu Miku vanemad resideerivad meil sealsamas Nõmmel.
Saad sa oma ämmaga hästi läbi? Jah, meil on Miku emaga väga horošo läbisaamine. Kui vaja, aitan teda köögiski. Ta on selles suhtes nii vahva ja tore, et korraldab alati väljasõite. Talle meeldib Eestit avastada, pere kokku ajada ja ka teistele eri paiku tutvustada. Hakkaja naisterahvas!
Oled sa oma emaga lähedane? Väga! Olen mitmel korral mõelnud teda endale lähemale elama tuua, aga kui me müüksime ta Ida-Virumaa korteri maha, siis ei jätkuks sellest isegi linnakorteri sissemaksuks. Kurb küll. Kui ma võidaks praegu lotoga, ei mõtleks ma hetkekski – ostaksin emale linna maja.
Millised on sinu ja Miku meelistegevused? Näiteks käime õhtuti maja kõrval kossuplatsil palli viskamas. Mikul oli tõsine jalavigastus ja ta ei saa enam nii palju mängida kui enne, nüüd olengi mina talle hea vastane. Viskame võidu korve, vaatame seriaale, kokkame.
Kumb on teist parem kokk? Mikk oskab hästi süüa teha, aga põhiliselt kokkan mina. Miku lemmikud on itaalia toidud. Kõiksugused salatid on samuti alati menüüs. Mul on see kokkamine verega kaasa antud. Kõik meie pere naised on head kokad. Oi, kuidas ma tahaks juba küpsetada, teeks kooke ja pirukaid, aga sellega tuleb veel oodata, kuni korraliku köögi saame.
Kuidas sa ennast pärast neid võrratuid sööminguid vormi saad? Ma käin Tantsuakadeemias contemporary jazz’i tantsimas ja teen Pilatest. Mulle meeldivad sellised loomingulised lähenemised trennile, mitte aeroobne trenn. Järgmiseks ostan kepid, hakkan kepikõndi tegema, sest jooksmine pole minu teema.
Oled sa spirituaalne inimene? Pigem mitte. Aga mulle meeldib mõelda, et kõik juhtub põhjusega.
On sul mõni hea näide? Kõige võimsam näide on mu esimesest ülikooliaastast, kui ma ei rääkinud veel eesti keelt. Kooli teadetetahvlile ilmus kuulutus, kus otsiti tantsijaid muusikali «Miss Saigon». Nägin seda mitu korda, aga et ma ei teadnud, mis seal kirjas oli, siis nii jäi. Aasta hiljem olid kõik mu sõbrannad seal tantsimas ja mina lõpp kurb. Uurisin, et kuidas nad sinna said? Nemad vastu – teade oli ju tahvlil. See rong oli minu jaoks läinud. Mu sõbrad sõitsid selle etendusega mõne aja pärast välismaale ja et produtsendid otsisid samal ajal inimesi muusikali «Cabaret», sain ma sinna suurema konkursita nii tantsima kui ka laulma. Seal nähti, et oskan nii laulda kui ka tantsida ja ma sain järjest uusi tööpakkumisi. Kui oleks juhtunud, et ma oleks «Miss Saigonis» kaasa teinud, oleksin ehk siiani lihtsalt taustatantsija, ei oskaks eesti keeltki ega tunneks oma kõige kallimat – Mikku!