Inimesed pole euroga harjunud

"Inimesed peaksid arvestama, et 67 eurosenti on vanas rahas kümp, mitte euro," räägib Tarmo, et tema arvates ei ole inimesed endiselt euroga harjunud ning arvutavad kurssi oma peas üks kümnele.

Kojamees räägib, et praegu on olukord selline, kus soomlased veavad meilt viina välja, eestlased käivad Soomes aga suhkrut ostmas.

Siiski on Kojamees õnnelik, et mõnede kaupade hinnad on ka langenud. "Tšillipipar maksis vanasti 10-12 eurot kilo, nüüd saab aga kilo juba seitsme euroga kätte," on mees õnnelik, et tema üks lemmikutest on odavamaks läinud. Välismaal maksvat kange pipar aga vaid neli või viis eurot kilo kohta.

Ära osta viilutatud tooteid!

Üks moodus, kuidas raha kokku hoida, on osta poest soodushindadega kaupa ning iga hinna eest vältida viilutatud ja üldse valmispakendatud toitu.

 "Mina ostan alati lihaletist tooteid. Viilutatud vorst on mugav, aga hind kallis. Letist ostetud vorsti saad sama raha eest poole rohkem ja pealekauba saad lõigata nii paksud viilud kui ise tahad," räägib Kojamees enda ostuharjumustest. "Mida väiksem pakk, seda kallim on."

Ka juustuga on sama lugu - pole mõtet osta viilutatud või valmis riivitud juustu. Samuti ei ole erilist vahet, millist juustu osta, kui on tegemist tavalise võileiva peale panekuga. "On see Atleet või Hollandi leibjuust, olen kindel, et pimetestis ei tee väga paljud vahet," soovitab Tarmo otsida kauplustes soodushindu.

Samuti soovitab Tarmo osta poest kaupa suurtes kogustes, igasugused kõrremahlad tuleks kohe ära unustada, kui säästa soovid.

Taaskasutus tuleb hinda tõsta

Kojamees usub ka, et eestlased peaksid rohkem taaskasutusega tegelema. "Naised ei tea enam, et põlvikud on näiteks taaskasutatavad. Need saab puhtaks peasta ja uuesti jalga panna," räägib Tarmo, et paljud asjad, mis kunagi olid iseenesestmõistetavad, on nüüd muutunud võõraks. "Sama jutt käib juuksekummide kohta. Ei ole nii, et paned korra pähe ja siis viskad minema."