Leia näitleja, kes ei purjetaks! Lisaks sellele, et kaks siinsete lavade esinumbrit Marko Matvere (43) ja Jaan Tätte (47) künnavad katamaraaniga Nordea maailmamerede vett, on merehuvilisi lavajõude veelgi – näiteks Von Krahli teatri näitlejapaar Erki Laur (34) ja Tiina Tauraite (34) ning vabakutseline tegija Tarmo Männard (43).

Viimased kolm ostsid aastate eest Matverelt ühiselt vineerpurjeka Vacationer. «Paraku ei jõudnud Marko purjekat valmis ja ostsime selle poolikult,» ütleb Tarmo. Edasi ehitas soomlasest paadimeister. «Ta viskas joonised nurka ja meisterdas, kuis jumal juhatas. Paraku ei sündinud seekord jumala juhatamisest midagi head,» nendib Männard. Mast saanud originaalist peaaegu kaks korda pikem, poom ja kahvel tulid suuremad ja ka puri pirakam – nii et laevuke on puha tasakaalust väljas! «Piltlikult öeldes võis seda võrrelda taburetiga, mille neljas jalg on ülejäänud kolmest paar tolli pikem,» kirjeldab Tarmo.

Aastatel, mil alus kogus garaažis tolmu, jõudsid Laur ja Tauraite paadiomanike ringist välja astuda. Erki, kes oli ka katamaraani Carmen Kass omanikeringis, alustas võistluspurjetamisega teisel katamaraanil Hobiecat Tiger.

Männard soovib jaanipäeva veeta mõnel meresaarel ja selleks võeti laevukese kordategemine semudega taas päevakorda. «Käärisimegi käised üles, sülgasime pihku ja haarasime härjal sarvist,» ütleb mees. Praegu tuleb Männardil leida veel paadimeister, kraanaga veok ja vaba aega: «Vaatame, kas meri hakkab keema, kui punane ratas veepinda puudutab.»