Madis Kalmeti sõnul mõjus näidend oma sügava inimlikkusega. „Me kõik oleme elus pidanud kokku puutuma kaotuste ning leinaga. „Jäneseurgu“ võiks nimetada teraapiliseks näidendiks, looks, mis teatud mõttes õpetab meid toime tulema traagiliste sündmuste ja leinaga,“ ütles Kalmet. „See on lohutav lugu, ma loodan – nii me tegijatena mõtleme,“ lisas ta.

Lavastaja arvates ei ole näidendi autor David Lindsay-Abaire teadlikult rõhutanud loo süngemat poolt, vaid avab ka inimlikud koomilised aspektid. „Ka kõige valusamate hetkede juures võib vallanduda vabastav naer. Selles mõttes on see näidend väga tšehhovlik,“ ütles Kalmet.

David Lindsay-Abaire on Ameerika näitekirjanik ja stsenarist. Näidend „Jäneseurg“ võitis 2007. aastal Pulitzeri preemia ning kandideeris ka mitmele Tony auhinnale. Ühtlasi on näidendi põhjal valminud ka film, mille peaosades astusid üles Hollywoodi näitlejad Nicole Kidman ja Aaron Eckhart.

Lavastuse „Jäneseurg“ kunstnik on Jaanus Laagriküll, muusikaline kujundaja Peeter Konovalov (Ugala Teater), valguskujundaja Margus Vaigur (Endla Teater). Mängivad Elisabet Reinsalu, Rain Simmul, Liis Lass, Epp Eespäev ja Mikk Jürjens.