"Praegu jah, ma rohkem olen hõivatud jalgpalliga. Mul on kaks lavastust repertuaaris, üks Eestis ja üks Saksamaal, aga need on juba aasta tagasi tehtud ja neid ma praegu mängin, need on valmis asjad. Uut proovitsüklit mul käsil ei ole ja sestap minu igapäevane töö on jalgpalliklubis," nentis Jaak Prints saates "Pealtnägija" Piret Järvisele.

Näitlejate perest pärit Jaak lõpetas Lavakunstikateedri 2004. aastal teiste seas koos Märt Avandi, Ott Sepa, Rasmus Kaljujärve ja Mirtel Pohlaga, kellega koos moodustati teatri NO99 legendaarseks kujunenud trupp, mis toonud lavadele nii mõnedki Eesti modernseks teatriklassikaks kujunenud etendused.

Kuid peagi võttis NO99 seni laitmatuna näinud sünergia tormilisemaid pöördeid. 2011. aastal jõudis meediasse üha uusi sõnumeid selle sama trupi lagunemisest ning 2013. aastal sai teatavaks ka Jaagu lahkumine.
Endine kolleeg Rasmus Kaljujärv tunnistas Järvisele, et ei üllatunud, kui kuulis, et Jaagust saab hoopis jalgpalliklubi tegevjuht. "Jalgpall ja Jaak on kokku käinud nii kaua, kui mina teda tunnen. Ei see ei olnud kindlasti üllatus," lisas ta.

Olgugi, et Prints teeb karjääri jalgpallimaailmas, pole ta unustanud ka näitlejaametit. Ehkki Jaak pole teatris NO99 enam koosseisuline, peab ta teatrit endiselt koduseks. "Hea tundega tulen. Kodune, tean, kes mind siin vastu võtavad, tean, kus mind asjad ootavad, mis ma ise tegema tulen siia," ütles Prints, kes astub senini oma endise koduteatri lavale ühemehe-tükiga "Kodumaa Karjed".

Jaak tunnistas, et teatrist otsustas ta lahkuda küllaltki lihtsal põhjusel. "Ära väsisin, ei jaksanud enam," sõnas Prints konkreetselt. "Kui me räägime nüüd sellest tükist "Kodumaa karjed", siis, nagu ma ütlesin ka, et see valmis tegelikult juba aasta ja natuke aega veel peale tagasi. Pärast seda ma ju teinud midagi Eesti teatris ei ole. Kui ma töötaksin trupis, siis pärast seda ma läheksin uude prooviprotsessi ja nüüdseks ma arvan, et mul oleks juba selja taga ka järgmine ja ilmselgelt võib-olla ülejärgmine lavastus," arvas ta.

Jaak Printsi monotükk "Kodumaa karjed" on tema, Eero Epneri, Hendrik Kaljujärve ja Kaarel Oja koostöös valminud lavastus, milles Jaak kannab pooleteise tunni jooksul ette viimase 25 aasta jooksul Eesti meedias ilmunud erinevaid katkeid spordikommentaaridest, poliitikute kõnedest, reportaažidest, isegi ajalehtede kuulutustest ja muudest märgilistest tsitaatidest, et kuvada koondpilt häältest ja sõnumitest, millest moodustub nüüdisaegne Eesti inimene.

"Nojah, eks sellega on ka selline huvitav lugu, et algselt see oli mõeldud Paide arvamusfestivalile üheks korraks, siis tegime seda nii-öelda lavastuseks ja ma õppisin teksti pähe ja et teeme kümme korda siin saalis, siis sai see osa täis, mõtlesime, et paneme mõned juurde ja siis teeme natuke veel ja siis lähme Eesti tuurile ja siis... Mul on tunne, et see on võib-olla minu enda suutmatus sellest lahti lasta. Ta on nii kalliks saanud ja nii tähtsaks ja lähedaseks. Ja teisipidi jälle mind natuke kohutab, aga natuke ka võlub see hetk, et mis saab siis, sest siis mul tõesti ei olegi enam midagi," tõdes näitleja.

Seda, millistel tingimustel Jaak tagasi teatrisse läheks, ta sõnastada ei oska. "Siis pigem see on jälle selline äratundmise hetk, kui sa tajud ära, et midagi võib hakata nende inimeste vahel siin juhtuma. Et siis ma tahaksin olla osa sellest."