“Ammutasin just Anne Veskilt infot Venemaa kohta ja võtsin plaatidele autogramme. Arvan, et Anne autogrammiga plaat, Tallinna kilud ja Vana Tallinn on Venemaal kõvem valuuta kui dollarid ja rublad kokku,” ütleb Kristjan Jõekalda.

Jõekalda astub 7. mail koos Teet Margnaga Balti jaama perroonilt Moskva rongile, et avastada Eesti suurimat ning rikkaimat naabrit, kirjutab teleajakiri Nädal.

Trans-Siberi ekspressiga plaanitakse sõita Moskvast Vladivostokki ning näha kõike, mis sinna vahele jääb: võimsad Venemaa linnad, imeline loodus, Baikal, Olhoni saar ja Kamtšatka. Erinevalt Lõuna-Ameerika reisist, kus Teet oli seljakotirändur ja Kristjan luksuspuhkust nautis, reisivad sõbrad-saatejuhid seekord koos.

“Veensime ka kogenud maailmaränduri Tiit Pruuli enesega kaasa tulema, sest ilma temata ei oleks Kristjan nõus enam kodust välja minema. Kui Tiit on kaasas, on kindel, et me ei eksi teelt,” räägib Teet Margna.

Margna ja Jõekalda usuvad, et kuu aega kestev retk saab olema tugev nostalgialaks. “Paljud meie mälestused Venemaast jäävad ju nõukogude aega. Me tahame teada, milline on Venemaa täna. Mis on muutunud, kuidas inimesed elavad. Olen igatahes väga ootusärev,” räägib Margna.

Retkest kontrastiderikkale Venemaale sünnib telesari, mis jõuab Kanal 2 ekraanile sügishooajal.