"Igal hommikul ärkad uues kohas ja mõistatad tükk aega, kus sa oled ja kuhu järgmiseks suundud," mõistab Teet Margna, kuidas kuude kaupa mööda ilma tiirutavatel popstaaridel maad ja linnad segamini lähevad.

Õhtuleht kirjutab, et mõistmine tuli pärast seda, kui Teet koos Kristjan Jõekaldaga läbisid kuu aja jooksul reisides Moskvast Kamtšatka ja Vladivostokini enam kui 10 000 kilomeetrit.Reisist sündis saade "Kaks kanget Venemaal".

Ilmneb, et reisimehed kogusid samades paikades ringi uudistades peaaegu et vastandlikke muljeid – kumbki nägi Venemaad erinevalt.

Suurema osa reisist, kuni Habarovskini, tegid Margna ja Jõekalda seekord läbi koos. Seal läksid kaks meeskonda lahku, Teet lendas Kamtšatkale ja Kristjan sõitis Vladivostokki. Marsruut kulges mööda Trans-Siberi raudteed, mida võib nimetada Venemaa elu- ja kaubanduse tuiksooneks.

Kristjanile jäi kõige sügavam reisimälestus kunagi kodumaalt välja rännanud eestlaste asutatud Ülem-Suetuki ja Ülem-Bulanka küladest. "Saime kokku kahe 75aastase naisterahvaga, kes rääkisid briljantpuhast eesti keelt, mis oli puutumata igasugustest okeidest, kamoonidest, davaidest ja tänapäevasest uuest keelest, mis sisaldab mõisteid nagu tšipsid või rula. See ei olnud ka imelike lauseehitustega vana eesti keel, mida võib lugeda 1930. aastate ajalehtedest. See oli perfektne, särav eesti keel – ja need naised ei ole kunagi käinud Eestis! Kuidas on võimalik, et nende eesti keelele polnud juurde tulnud aktsenti? Ise käisid nad ringi sellises sätendavas riietuses, kulda-karda, nagu eestlased tavaliselt ei käi. Aga puhas eesti keel!"