Täna kell 21:30 jõuab Kanal 2 ekraanile uus kevadine teleprojekt „Kaks kanget – haiged mehed“. Maailmarändurid Teet Margna ja Kristjan Jõekalda otsustavad enne järgmist hiigelreisi ette võtta põhjaliku tervisekontrolli. Tulemused on mõlemale mehele üllatavad…

"Kui me Kristjaniga Venemaa reisilt naasime, (möödunud aastal näitas Kanal 2 saatesarja „Kaks kanget Venemaal“), oli sõpradel-tuttavatel, aga ka täiesti võõrastel inimestel meile palju küsimusi. Üks küsimus, mis ikka ja jälle kõrvu kumisema jäi – "Noh mehed, kuidas tervis vastu pidas?“,“ muheleb Teet Margna. Mehed ei osanud sellele õieti midagi kosta, kuid kuna uus reisisaade on juba sihikul, otsustasid Kaks kanget läbi viia põhjaliku tervisekontrolli. Tuleb aga välja, et nad ei mäletagi, millal viimati arstil käisid.

"Kui nüüd vaadata peeglisse, siis minu puhul… Suitsetamine – jah. Ebatervislik toitumine – jah. Vähene liikumine – jah,“ tunnistab Kristjan Jõekalda, et vahel tekib tal lausa hirm, kui süda õhtul puperdama kipub.

Saatesarja eesmärk on juhtida tähelepanu eesti meeste lühikesele elueale, terviseriskidele ja propageerida tervislikke eluviise. Eestis olevat asjad halvasti, sest uuringute kohaselt on meie mehed keskmisest Euroopa mehest palju kehvema tervisega. Kakskangelliku huumoriga vürtsitatud saatesarjas uurimegi, kust on pärit, missugused on ja kuhu liiguvad meie Eesti mehed.

Saatesarja iga episood sisaldab endas ühte üldist teemat, näiteks alkoholism, toitumine ja ülekaal, hügieen, elukeskkond, liikumine, vaimne tervis.

Lustaka ja õpetliku saatesarja „Kaks kanget – haiged mehed“ esimene osa on Kanal 2 eetris täna kell 21:30.