Reikop alustas oma ajakirjanikukarjääri saadetega Eesti Raadios, ta tegi programme Raadio 2-s ja Vikerraadios. Pärast seda liikus ta edasi ETV-sse, seal on ta teinud saateid "Terevisioon", "Eesti Laul", "Paar", "Ringvaade" ja "Klaver põõsas".

Reikop on juba pea 20 aastat olnud ka Eurovisioni lauluvõistluse kommentaator. Reikopit on televaatajate poolt mitmetel kordadel tunnustatud kui parimat saatejuhti.

Tuntud kultuuritegelastest saavad presidendilt autasu ka näitleja ja lavastaja Roman Baskin (Valgetähe IV klass), näitleja ja lavastaja Andres Noormets (Valgetähe IV klass), reklaamivaldkonna edendaja Olav Osolin (Valgetähe IV klass), muusik ja helilooja Kait Tamra (Valgetähe IV klass), luuletaja ja laulusõnade looja Villu Kangur (Valgetähe V klass), näitleja ja laulja Marko Matvere (Valgetähe V klass), džässmuusik ja pedagoog Oleg Pissarenko (Valgetähe V klass).

Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

Vabariigi President annab teenetemärgid üle 21. veebruaril Tartu Ülikooli Narva kolledžis.