“See on täiesti reaalne ja absoluutselt ametlik… Kuu pinna ost, mille tegime endale oma viienda juubeli kingituseks,” ütles Interfaxile TNT pressisekretär Jelena Golovljova.

Kuutükkide müük läks lahti 1980. aasta sügisel, kui ameeriklane Dennis Hope, lähtudes sellest, et Kuu (ja teised päikesesüsteemi planeedid) pole kellegi omad, pantenteeris õiguse Kuu pinna müügiks, jagades selle kolmeks miljoniks krundiks.

Hetkel on kuukrundi omanikuks ligi 200.000 inimest, nende seas ka ligi 1.000 Venemaa kodanikku.

Kuutükki omavad muuhulgas ka endised Ühendriikide presidendid Ronald Reagan ja Jimmy Carter, Hollywoodi tähed John Travolta ja Arnold Schwarzenegger, Rolling Stones’i solist Mick Jagger, popstaar Madonna, jalgpallur Ronaldo ja Briti kuningapere.

Vene kodanikest on kuukrundi omandanud näitleja Oleg Basilašvili, lauljad Aleksandr Roszenbaum ja Valeri Meldaze, samuti kosmonaut Juri Afanasjev. Oma tükike kuud on ka Läti päritolu estraaditähel Laima Vaikulel.

Ostu tingimustest rääkides märkis Golovljova, et Kuu maksab Venemaal rohkem kui USA-s — vastavalt “99 ja 17 dollarit krundi eest”.

Pressisekretäri sõnul sai TNT pärast tehingu sõlmimist kaardi, millele on märgitud omandatud krundi asukoht, 1980. aasta 22. novembril välja kuulutatud Kuu põhiseaduse teksti, Kuu passi, samuti omandiõigust kinnitava tunnistuse.