"Ka minul tuli nohu ja selline kahtlane olemine ning arvasin kohe, et ega ma sellest ei pääsenud, sest olin ühe lähisugulasega nii ninapidi koos. Olin veel see õnnelik, kellelt võeti test laupäeval ja esmaspäeval sain positiivse vastuse teada," kirjeldab Hanso asjade kulgu.

Üldiselt on tema sümptomid siiani olnud kerged, kuid veidi raskustunnet kopsus on nüüd üleöö tekkinud. "Temperatuur on olnud maksimaalselt 37,3 kraadi ja veidi nohu on ka. Nohu oli üldse ainus märgatav sümptom, mis möödunud nädalal kimbutas," ütleb Hanso.

Nüüd on naine lastega Pajuvärava talus karantiinis, kuhu ta sulges end kohe pärast seda, kui sõbranna postiivsest testist teadlikuks sai.

Kodus olemine on raskendanud ka tema tööd. "Väljakutse on minu saadete vahetekstid, sest loomasaated peavad ju ikka eetrisse jõudma," ütleb Hanso, kuid praegu saab ta need tehtud ka otse Pajuvärava õuelt. "Äkki ongi ägedam visuaal ja õnneks saan kodus monteerida, seega saated eetrisse andmata ei jää," mõtiskleb ta.

Heidi palub, et kõik oma vanaemadest-vanaisadest eemale hoiaks ning et kõik ikka käsi peseks ja immuunsüsteemi turgutaks. "Aitäh kõigile heade soovide eest. Kannustaks ka teisi oma nime ja näoga haigusest rääkima, see pole häbiasi. Vaid läbi päris isiklike kogemuste saame ka infot, kuidas see haigus kulgeb ja kuidas temaga hakkama saada," arvab ta.