Telenägu ja saatejuht Keili Sükijainen oli külaliseks taskuhäälingus "Be 1st!", mille alguses on saatejuhtidel Sandral ja Kairil tavaks mängida "esimene" mängu ehk külaliselt küsitakse, mis oli tema elu ja karjääri esimene ebaõnnestumine, võit, olukord, kus ta endas kahtles jne.

Keili käest küsitigi, mis oli tema esimene võit. Kuna ta hakkas mõni aeg tagasi tõsisemalt tennisega tegelema, siis "esimene võit" just sealt tuligi, kui ta võitis harrastajate liigas paaristurniiri.
Keili tunnistas, et ta käis alguses trennis vähem, aga otsustas ühel hetkel tennisega tõsisemalt tegelema hakata.

"Esimesed kolmveerand aastat ma käisin korra nädalas trennis ja sellise fun'i pärast. Siis ma sain aru, et mulle ikka väga-väga meeldib ja ma tahaksin kuskile areneda. Kui sa oled pro, siis see tulebki sul lihtsamini välja, aga kui sa oled harrastaja, kes oma lõbuks käib, ja midagi võita, ja karikas saada. Minu esimene spordikarikas," kirjeldas Keili.

"Kui ma koju jõudsin, siis ma terve aeg rääkisin oma peikale, mis me seal tegime ja kuidas need punktid käivad, kuidas need teised tegid ja kuidas ma seal vahepeal mõtlesin, et ma olen juba võitja ja siis ma sõin ja jäin hästi väsinuks. Siis ma mõtlesin: "Uhh, et ma olen nüüd esimest korda pärast tenniselaagrid tõeliselt väsinud". Mille peale peika vastas: ma panin sulle sinna natuke uinutit, mu kõrvad hakkasid valutama," rääkis Keili olukorrast.

Saatejuht Kairi soovis Keilile võidu eest õnne ja ütles, et tema peika on väga geniaalne ja loodab, et teised ei korja seda nippi praegu üles.

"See tundub natuke ohtlik," tunnistas Kairi

"Ma tegelikult loodan, et ta tegi nalja, aga samas kunagi ei tea," lisas Keili, kes ei tundu selles osas väga murelik olevat.

Keili rääkis taskuhäälingus ka oma tööst ajakirjanduses. Ta on saanud enda õppe Tartu Ülikoolist, kus teenis bakalaureusi kraadi. Keili sõnas, et baka tuleb ajakirjanduses töötades kindlasti kasuks.

"Ajakirjandust õppides tuli mulle väga palju kasuks ajakirjanduseetika, mida mul on väga kahju näha, et väga paljud need, kes töötavad suurtes toimetustes, ei ole seda õppeainet läbinud, ei ole läbinud isegi ühtegi koolitust sellest ja seda on aina enam näha ka meie uudisvoos," selgitas Keili.

Keili rääkis, et ajakirjanike teadmatus eetikast väljendub selles, kuidas pealkirjastatakse uudiseid, või kui keegi on mingi jamaga hakkama saanud, kirjutatakse tema kohta ühte ja teist ning pealkirja lõppu pannakse küsimärk.

"Väga kallutatud pealkiri. Sa loed loo läbi, seal pole ühtegi vettpidavat fakti, politsei lugu ei kommenteeri, aga kuna see on väga seksikas persoon, siis pannakse kohe täie hooga," sõnas Keili.

Telenäo sõnul on väga oluline läbida eetikakoolitus, et lugu tehes hakkaks iga ajakirjanik mõtlema, kas avalik huvi kaalub üle sellele inimesele haiget tegemise.

"Võib-olla suudaksid need inimesed oma peas seda analüüsi teha," lausus Keili.

Keili tõi sõbranna näitel välja ka lugejate mentaliteedi, kelle jaoks lugusid suuresti tehakse. Paljude klikkide saamiseks tegi sõbranna ühe jaanipäeva ajal loo, kuidas leida jaaniussikest ehk naise G-punkti. See lugu sai rohkem vaatamisi, kui suur korruptsioonilugu, mis mõjutab paljude inimeste igapäeva.

"Aga noh, pean üle saama sellest, et olen parandamatu maailmaparandaja," ütles Keili naerdes.

Praeguseks uudismeediast lahkunud Keili sõnas, et valis tööd tehes alati sellised teemad, millele saab õiglaselt aega pühendada. Suurt teemat, mille uurimiseks, analüüsimiseks ja kajastamiseks läheks mitu kuud, ei ole mõtet toppida 2-3 minuti sisse.

"Ma ei taha öelda, et ma andsin alla, et ma tulin uudistest ära ja ei taha enam selles osas võidelda, aga seda saab teisiti ka teha. Ja kes teab, äkki ma hakkan kunagi uurivat ajakirjandust tegema," rääkis Keili Sükijainen.

Keili tunnistas ka, et andis mitmel korral "Seitsmestes uudistes" töötades teistele ajakirjanikele ära temani jõudnud teemad, sest nemad said sellele rohkem aega pühendada kui ta ise oleks saanud.