Maakleri Dwarika Prasadi sõnul pani ta septembris 2005 India Keskpanga hoiulaekasse 450 000 ruupia (üle 112 000 krooni) väärtuses valuutat, 232 000 ruupia (58 000 krooni) väärtuses väärtpabereid ning hõbe- ja kuldehteid, vahendab BBC News.

Maakler tunnistas, et on oma abikaasaga tülis ning tahtis sel moel kaitsta oma sääste tema eest. Kuid kui ta avas jaanuaris 2008 oma laeka leidis Prasadi sealt vaid tolmu ja väärtpaberite jäänused.

„Ma olen laostatud. Ma lihtsalt ei tea enam, mida teha – ma ju kogusin seda raha enda vanaduspõlve kindlustamiseks,” tunnistas termiitide ohvriks langenu.

Pangast kinnitati, et 8. mail 2007 riputati välja termiitide eest hoiatav silt, millega soovitati klientidel viia oma väärtpaberid laegastest ära. Pank möönis, et ei võtnud selles küsimuses klientidega isiklikult ühendust.

Panga esindaja sõnul viidi pärast klientide kaebusi hoones läbi putukatõrje. Tema sõnul pole Prasadil põhjust panka süüdistada, sest hoiulaegas jäi puutumatuks ning oli rikkumata.

„Pank ei kanna vastutust deposiitide säilimise eest hoiulaekas, vastutatakse vaid laeka puutumatuse eest,” selgitas panga mänedžer.

Kahju kannatanud maakleri kaebus anti edasi kõrgematesse instantsidesse, kuid pangas arvatakse, et vaevalt tal õnnestub ka sealt hüvitist saada.