“See on hirmutav. Tõsiselt hirmutav. Istusin koos arstiga maha. Palusin, et ta räägiks mulle ausalt ära, ms ja kuidas sellega on. Ja tegi mulle väga selgeks, et lugu on tõsisem, kui ma arvan. Eriti riskigrupi patsientidele nagu mina," kurdab Benton.

Kuna Benton ei julge tervise tõttu kodust lahkuda, siis on kõik toimetused jäänud tema pereliikmete kanda. "Meil on peres väga hea arusaamine. Abikaasaga. Ma ei peagi kuhugi minema. Nemad teevad kõik vajaliku, käivad poes ja teevad muu vajaliku," rääkis ta.

Koroonaviiruse levik tuli perekonna jaoks väga valel ajal, sest pärast eelmisel aastal tehtud neerusiirdamist, on nüüd lõpuks Benton tagasi hea tervise juures ja saab omal jalul ringi liikuda. "See muutus on nii super, kasvõi see, et ma vaatan, et ta liigub majas ringi, teeb süüa, on võimeline õues jalutama. Kui ei oleks seda koroonat, siis ka poes, väljaskäigud. Ta elab, vanasti ei saa ma öelda, et ta elas, ta üritas ellu jääda iga päev," sõnas Bentoni lauljatarist tütar Sissi.

Benton meenutas möödunud sügisel eetris olnud "Pealtnägijas", et paar nädalat peale Eurovisioni võitmist hakkas ta tundma, et tervisega ei ole kõik korras. "Tõesti tundsin, et mul on tõsine viirus kallal. Ja töötasin edasi."

Abikaasa Maris Benita oli viimaseid kuid lapseootel, kui laulja raske seisundiga haiglasse toimetati ning tal diagnoositi neerupuudulikkus. "See oli minu elus esimene hetk, kus kartsin, et võin ta kaotada," meenutas naine.

Kooli lõpetamine

Tänu tihedale ravile said arstid laulja neerud taas tööle ja möödus aastaid ilma suuremate tagasilöökideta. 2018. aasta kevadel läks kõik siiski allamäge ja Bentoni neerud ei suutnud enam iseseisvalt toime tulla.

Benton leidis, et ilma pereta oleks ta juba alla andnud. "Ma oleks mõelnud, et pagan, see asi viib mind hauda. Aga perekond on põhjus mille nimel elada."

Eelmise aasta juuli alguses sai laulja suurepärase teate, et talle on neer leitud. "Lähed magama ja telefon heliseb kell kaks öösel. Ma olin nagu "MIDA?!", " meenutas laulja ärevalt oodatud kõne. Ka abikaasa ei suutnud öeldut esmalt uskuda. "See oli sürreaalne, täielikult. See kõne tuli, ta lihtsalt keeras voodis ringi ja ütles, et kuule, nad ütlesid, et mulle on neer. Ja siis ta jäi nagu mõtlema ning esimene mõte oli, et aga mul on homme esinemine, äkki nad natuke ootavad. Ma ütlesin, et ei nüüd lähme kohe ja ruttu."