Kui hakkasid levima jutud, et näitlejanna on meie seast lahkunud, otsustas Newton teha sotsiaalmeediasse video, millel ütles täiesti oma sõnadega, et ta on elus ja temaga on kõik hästi, vahendab People. "Need asjad on nii lollid. Miks mitte lihtsalt öelda, et siin ma olen ja mul on kõik hästi."

Praegu on ravib staar oma 4. staadiumil rinnavähki. 1992. aastal diagnoositi tal vähk esimest korda, salaja võitles ta vähiga ka 2013. aastal. Newton tunnistab, et viimased kuud on olnud keerulised.

Septembris osales näitlejanna omanimelise tervisekeskuse heategevuslikul jalutuskäigul. Järsku tundis ta valu, mis aina kasvas. Haiglas sai Newton teada, et on murdnud oma vaagnaluu. Seetõttu veetis Newton oma 70. sünnipäeva haiglas. "Oli palju asju, mida ma oma sünnipäeval teha plaanisin. Aga jumalal olid teised plaanid."

Naine tunnistab, et ei küsi kunagi, miks just tema sellises olukorras on. "Ma mõtlesin, et vau, ma olen ENDA haiglast, mille ehitamisest ma unistanud olen, et inimesed saaksid rahu ja puhata. Ja seal ma olin, saamas parimat hoolitsust. See oli üsna maagiline."

Nüüd on Newton kodus, kus taastub ravimite ja kalli kaasa John Easterlingi abil. "Ma alustasin raamiga, siis kepiga ja nüüd ei millegagi."

Kuigi tegu on uskumatult tugeva naisega, ei ole kõik siiski nii lihtne olnud. "Muidugi mul oli oma hetki ja oma pisaraid ja kõike seda. Aga mul on imeline abikaasa, kes mind läbi kõige selle toetab."

Näitlejanna tunnistab, et jutud tema surmast tegid haiget nii talle kui sõpradele. "Mu sõbrad helistasid ja uskusid neid asju. Ma pidin ütlema, et kas sa tõesti arvad, et sa ei teaks kui asjad nii tõsised oleks. Ma tunnen ennast hästi ja saan lihtsalt tugevamaks." Newton rõõmustab, et oma viimasel kohtumisel arstiga oli viimane tema paranemise üle väga õnnelik.