Menukirjanik Tiina Laanem kirjutab teosed oma kodus Keilas Kallaku elurajoonis. Olles SOS lasteküla naaber, võiks ta noorsoo romaani kokku kirjutada oma aiast lahkumata, sest vahel kostab kogu ehe sõnavara ja dialoogid kirjaniku aeda ära.

Muidu on Keila äärelinnas väga vaikne. Veel äsja asus siin mets ja võsa. Ja Tiina (33). Täna on seal väikekodanlik äärelinna idüll. Kased, männid, laksutav ööbik, mõned ülasepuhmad. Juba ajavad juuri aianduspoodidest pärit enelas, siberi kontpuu ja elupuu hekk, mis peaks varjama vaate naabri hoovi.
Mõni maja on rohkem valmis kui teine. Tiina ja tema abikaasa Raivo Murde (38) ei võtnud endale liiga suurt ülesannet ega laenukoormust. Kena väike kollane maja sobitub hästi loodusesse.

 Nuttis sisekujunduse pärast
 
Sisenedes jääb pilk mänglema värvikirevatele seintele. Kollane, oranž. Esik, köök ja elutuba moodustavad ühtse suure avara terviku ja kohe haarab pilk ka ust suurele terrassile.
Sisse koliti kolm aastat tagasi, kuid krunt muretseti juba kinnisvarabuumi algpäevil, õigel ajal.
“Me ostsime siia krundi, sest meil elab paar sõpra Keilas. Ühed neist elavad siin samas all. Ma elasin siia paremini sisse kui Mustamäe korterisse. Mustamäel ma nutsin paar esimest nädalat, sest ma ei harjunud võõra sisekujundusega ära. Siin ma valisin värvid ja mööbli ise.”  

Edasi loe suvisest kodu-erist…