Eesti äri parimad ajud Tiina Mõis (51), Allan Martinson (42) ja mitmed teised on nakatunud kullapalavikku. Bisnisetähti peibutavad Armeenia kullakaevandused!


Kullakaevandusi toob maale Küprose firma Melorama vahendusel Gild Arbitrage riskikapitalifond. Sellesse on raha paigutanud Tiina Mõis, Allan Martinson ja teised säravad.
Juba on meedias kahtlustatud, et tegemist on skeemiga, kus kavalad armeenlased pügavad lihtsameelseid ja veel hiljuti kerget raha teeninud eestlasi oma lõunamaise sarmikusega. On ju nii lihtne eksida näiteks läbi uuritud varude suurusega.
«Me ei ole sattunud petturite ohvriks. Tõmmatud on meelevaldseid seoseid ühe endise Armeenia ministriga, kes selleks ajaks, kui meie investeerisime, oli ametist lahkunud,» räägib riskikapitalifondi juht Tõnno Vähk. «Omame ka hõbeda, vase, molübdeeni ja muude polümetallide ja ka marmori kaevandamise litsentse. Kaevandusalane seadusandlus on Armeenias tugev ja seal riigis on esindatud mitmed suured rahvusvahelised korporatsioonid.»
Tiina Mõis ei soovi spekuleerida. «Nad raporteerivad iga kuu oma toimetamistest. See on kliendi asi, kui sügavalt ta süüvib materjali. Räägime parem golfist,» pakub proua Mõis.