Mai esimesel reedel ja laupäeval saavad tippkoka ja messi peakorraldaja Angelica Udekülli juhtimisel Lauluväljakul Eesti Toidumessil – Sööma! kokku kõik Eesti toiduvaldkonna tegijad alates tootjatest, kauplejatest ja erialaorganisatsioonidest, lõpetades kodukokkade ja toidunautlejatega.

Kahe päeva vältel saab tutvuda ja maitsta nii ehtsat talutoitu kui trendikaid restoraniroogi, mahe- ja tervisetooteid ning väike- ja suurtootjate pakutavat nii kodu – kui välismaalt. Kohal on kõik need, kel on meie praeguse aja toidulaua kujundamisel oma roll ja edastada oma sõnum. Messilt leiab palju kasulikku igaüks - mõeldud on nii toiduvaldkonna professionaalidele kui neile, kes lihtsalt head sööki ja jooki armastavad ning on huvitatud, millised arengud Eestis toiduvaldkonnas toimuvad.

Mõlemal päeval toimuv toiduteemaline programm toob fookusesse toidutrendid ja tootearenduse, tervisliku toitumise ja palju muud toiduga seonduvat. Laval esinevad ja tutvustavad oma valdkondlikke mõtteid nt Liivi Lahe Kalanduskogu Eesti toiduteest, Eesti Rahva Muuseum Eesti toidust ja traditsioonidest,  Eesti Toiduliit tootearendusest, esindatud on ka Eesti Põllumajandus- Kaubanduskoda jpt erialaorganisatsioonid.  Käsitletakse ka toitumisnõustamist, toidutööstuse rõvatrendide ja palju muud olulist.

Eesti Kulinaaria Instituudi grand old man Dimitri Demjanov tutvustab messil nn rahvusvahelise kokkade olümpia Bocuse d'Ori Eesti kandidaati ning viiakse läbi Eesti joogitootjate konkurss Suvekokteil 2017. Messi teisel päeval pärjatakse aasta Figuurisõber 2017.

Lisaks koolitusprogrammile esitlevad mõlemal messipäeval Eesti artistid oma kavasid, mida saab erinevate ürituste sisustamiseks tellida. Esimesel päeval astuvad üles uued ja põnevad tulijad - teiste seas Kalle Sepp, Elis Loik, Anelle Tamm, Mart Abro jt. Teisel messi päeval näeme ja kuuleme tuntumate artistide etteasteid, kelle hulgas nt Anne Veski, Marju Länik, Maarja, Uku Suviste, Getter Jaani, Grete Paia jt.

Närvikõdi pakub messikülastajatele Vello Vaher, kes sooritab messil nii maailmarekordi kui Guinnessi rekordi purustamise katse.

Sissepääs messile on mõlemal päeval kõikidele külastajatele tasuta!

Kohtumiseni Eesti Toidumessil – Sööma!