Inno endised Äripäeva kolleegid leiavad, et mees on vindi üle keeranud ja tõsisesse ajakirjandusse tal enam tagasiteed pole, kirjutab SL Õhtuleht.

Äripäeva peatoimeaja Igor Rõtov jääb mõttesse, kui talt küsitakse, kas ta võtaks Inno tagasi. “Sel teemal võib rääkida, kuid minu esimene hinnang on see, et ta on valinud natuke teise tee,” tõdeb Rõtov. “Ta on positsioneerinud end teistmoodi avaliku elu tegelasena kui ajakirjanik.”

Inno avas hiljuti koos oma uue elukaaslase Irjaga ajaveebi, kus ta annab täpse ülevaate oma elu kohta. Läbivaks teemaks on seks, avameelselt, rõvedusi kartmata ja kedagi säästmata. Mees räägib homoseksuaalsetest mõtetest, vanemate seksiprobleemidest, oma rahuldamatusest. Läbiv teema on eksabikaasa kirjeldamine mitte just kõige positiivsemast poolest.

Inno ekskolleeg Peeter Raidla lausub, et mõni lugu on Innol hea, mõni nii ja naa. “Oleks mina tööandja mina teda tööle ei võtaks. Ta on minu jaoks muutunud hampelmanniks. Inimesena oli ta Äripäevas töötades normaalne.”

Rõtov oma endise alluva blogi ei loe, talle meeldib mäletada endist Innot. “Äripäeva toimetus hindas teda professionaalselt kõrgelt. Ta oli järjekindel ja kiire, erakordselt produktiivne. Ta on Äripäevale palju andnud.”

Inno tipplood oli Rõtovi meelest Indrek Neivelti insaidertehingutest ja Edgar Savisaare seotusest Leonid Apananskiga. Inno oli ka see, kes paljastas Itaalia petisest ärimehe Ernesto Preatoni ja tagandas rahandusminister Tõnis Paltsu.

Mehe karjäär Äripäevas lõppes peale Irjaga tutvumist. “Mind on tabanud suur armastus. Äripäevas olemine ja igapäevatöö takistab mul seda suurt armastust nautimast ja ma lahkun,” umbes sellise sõnumiga kirja sai mullu augustis Äripäeva toimetus.

Inno Äripäeva taga ei igatse. Ta kirjutab raamatut ja peab talu, kus peab Irjaga 15. juulil pulmad. Ta elatub Irja isa maja üürimisest ja plaanib kohvikut rajada. “Majandusajakirjandus ei kaota midagi, kui ma mõnda aega kirjutan õnnest ja armastusest. Eestil ja kogu majandusel läheb märksa paremini, kui seda ajavad õnnelikud inimesed. Õnnelik inimene teeb ka paremaid otsuseid.”