Tallinnast pärit Hedvig Maigre on viimased kaks aastat olnud ametis Diori fitting-modelli ehk mannekeenina, kelle peal tehakse valmis kõik moemaja näidistooted, vahendab ERRi uudisteportaal.

Vahepeal 23-aastasena modellitöö hüljanud ja graafilist disaini õppinud naine avastas endas ka filmitegemise kire. Nii tegigi noor naine 2007. aastal modellindusega lõpparve ning pühendus aastaid hoopis indie-filmide ja reklaamklippide tegemisele, mis aga majanduslikult tulutoov ei olnud.

Nii otsustas ta 2010. aastal tagasi modellimaailma minna. "Ma õhtustasin John Galliano esimese assistendiga Bill Gaytteniga, kes on praegu Diori peadisainer ja siis ma küsisin tema käest, kas firmal on kedagi vaja. Tema ütles, et on, ja niimoodi see läkski," selgitab Maigre ise tagasi mõõdumaailma sattumist.

Oscari-võitjad Natalie Portman, Charlize Theron ja Nicole Kidman on ainult mõned näited neist, kes armastavad punaseid vaipu kaunistada just Diori moemaja loodud õhtukleitides. Ent kõik need kostüümid on õmmeldud eestlanna mõõtude järgi, vahendas "Pealtnägija".

Selle aasta juunis jätab Hedvig Maigre aga Diori moemajaga hüvasti ning suundub tööle endise Diori peadisaineri John Galliano isikliku moemaja juurde.

Täispikkuses saad Hedvigi lugu lugeda ERRi lehelt.

Pilte Maigrest nii Vogue'i kaanel kui mujal näed aga SIIT.