"Sinna on sisse ehitatud teatav iseendaga rahulolu. Enesepildistamise aktis on peidus see, et sulle tundub, et sa oled piisavalt kaunis, et iseendast pilti teha," kirjeldas Tiidenberg "Ringvaates" selfie põhiideed.

Samas tõdes Tiidenberg, et on üha populaarsemaks muutumas aususe trend. Mingil hetkel levisid sotsiaalmeedias näiteks kehaselfied, mis näitavad pildil inimest ilustamata kujul.

Värskeimaks trendiks on aga lahutajate fotod. "See on aasta jooskul muutunud üha popimaks, inimesed teevad seda tavaliselt väljudes kohtuhoonest või koos paberiga, mis tõendab lahutust," rääkis doktorant. Ta selgitas lisaks, et kui sotsiaalmeedias jagatakse peamiselt ilustavaid fotosid, siis lahutuse selfied ongi pigem osa trendist, mis näitab, et elu ei ole alati üdini positiivne.

"Nii palju, kui on tehtud uurimusi selfiede kohta, siis väga sageli on nendes inimese enda jaoks mingi avastamine või asja äramärkimine. Sündmused või kogemused võivad muutuda tõesemaks, kui ta need üles pildistab," lisas Tiidenberg.