Et läinud laupäeva õhtul saabus eestlaste poolt palavalt armastatud ning Publikule teadaolevalt Kanal 2 suurima reitinguga välismaises sarjas murranguline episood, kus suri kogu loo üks peategelane, siis püüdsime tabada Ojulandi, et uurida, mida seriaal ning täpsemalt selle lahkunud kangelanna (kelle prototüübiks on 16. sajandil Krimmi orjatarist Osmanite impeeriumi võimsaima valitseja Suleiman I seaduslikuks kaasaks tõusnud ja nn naiste sultanaadi kehtestanud Hürrem Sultan ehk Roxelana) talle õpetanud on– nimetas ta sarja ometi ise kord heaks poliitikakooliks. "Te ajate mind Ansipi naisega segamini! Mina ei ole kunagi seda sarja vaadanud, korra võib-olla poole silmaga," põrutab Ojuland telefonitsi ning katkestab kõne.

2014. aasta viimases Kroonika numbris muljetab aga Ojuland must-valgel, et kuigi tema ja Raimo Kägu uhkest häärberist televiisorit ei leia, siis juhuks, kui midagi vaadata vaja on, saab seda teha aiapealses majakeses. "Ma käin seal pühapäevaõhtuti ühte Türgi seepi vaatamas. See on väga hea poliitikakool," viitas Ojuland selgelt just "Sajandi armastusele", mis suvehooajaks laupäevaõhtusse on kolinud.

Tõendusmaterjal (vt allpool) leitud, palusime Ojulandilt taas kommentaari. Kas tõesti hülgas ta seriaali vaatamise oma poliitiliste veendumuste pärast ning kas, arvestades sarja menu Eestis, võiks sel olla kahjulik toime meie ühiskonnale? Teada on, et sarjas nähtav tutvustab Eesti vaatajatele juba paari aasta jagu iganädalaselt islamiusu kombestikku ning kultuurilugu. Paraku aga vastust ei saabunudki.