Aastal 2001 muusikamaailmast kadunud lauljatar väidab, et tema karjääri lõppes 11. septembril New Yorgis aset leidnud terrorirünnakute tõttu: "Paljud inimesed ei taipa seda, kuid minu teine singel avaldati 11. septembril 2001," sõnas klubihitiga "I Wanna Be Bad" tuntust kogunud Ford muusikaväljaandele Billboard. "Kõik sel päeval juhtunu tardus; maailm jäi seisma nagu see olekski pidanud. Mu teisel singlil ei läinud hästi, sest kõik tol päeval ilmunu läks põhimõtteliselt purki."

Ford, kes tänasel päeval teenib leiba sisekujundajana, tunnistas, et oma karjääri lõpus süüdistada rahvuslikku tragöödiat kõlab küll tobedalt, ent samas lootis ta tuhast tõusta oma teise albumiga.

"Ma ei usu, et see oli väga suur asi, sest me tegime niigi uut albumit," ütles lauljatar ning nentis, et ka tema plaadifirma oli muutusi läbimas. "Seega sattusin ma tühermaale. Toona sai mu õde lapse ja ma tundsin, et see popimasin oli mu võtnud, pannud mu pesurežiimi peale ja ma pöörlesin kontrollimatult. Tahtsin aega, et uuesti enesele keskenduda."

36-aastane lauljatar pole kindel, kas ta kunagi muusikatööstusesse naaseb: "On väga raske sellest teemale kõndida ja siis tagasi tulla."

Meenuta Willa Fordi kunagist hittsinglit: